lauantai 17. huhtikuuta 2010

Neliskulmaiset vastaan pyöreät

puikot on nyt testailtu. Tein vuorotellen kahtia sukkia, toisia normaaleilla pyöreillä sukkapuikoilla ja toisia Kollage Yansin neliskulmaisilla.



Yhtäkkiä en neulonta jäljessä huomaa mitään eroa, mutta ehkä neliskulmaisilla tulee aavistuksen tasaisempaa (sanoo meidän isäntä tutkiessaan näitä sukkia ;))
Vuorotellen kun neuloi eron huomasi siinä että neliskulmaiset jotenkin sopivat käteen paremmin kuin pyöreät. Mulla noita kipuiluja on sormissa aina kutoessa enkä näiden puikkojen kohdalla huomannut mitään eroa, molemmat ottivat sormiin ihan yhtälailla kun oli pitempään kutonut. Kokoeroa puikoilla oli näitä sukkia tehdessä vain 0,25 mm; pyöreät oli 3mm ja neliskulmaiset 3,25 mm. Lankana sukissa on Novitan Marjaretki.
Ja mitä sitten näin yhteenvetona nyt sanois..jos haluaa kokeilla jotain uutta niin neliskulmaiset kannattaa ostaa, ne pysyvät mielestäni käsissä pyöreitä paremmin ja ehkä se jälkikin sitten on tasaisempaa, mutta ihan ekaksi en suosittele aloittamaan sukkaa vaan kannattaa tehdä ensin vaikka patalappu tms pieni työ että sormet ehtivät tottua puikkojen kulmikkuutteen :)
(kuva suurenaa klikkaamalla, näet tarkemmin onko niissä eroa)


Yksi sytomyssy vielä, lankana Kokon Zitron (silkki,puuvilla ja akryyli).