lauantai 17. huhtikuuta 2010

Neliskulmaiset vastaan pyöreät

puikot on nyt testailtu. Tein vuorotellen kahtia sukkia, toisia normaaleilla pyöreillä sukkapuikoilla ja toisia Kollage Yansin neliskulmaisilla.Yhtäkkiä en neulonta jäljessä huomaa mitään eroa, mutta ehkä neliskulmaisilla tulee aavistuksen tasaisempaa (sanoo meidän isäntä tutkiessaan näitä sukkia ;))
Vuorotellen kun neuloi eron huomasi siinä että neliskulmaiset jotenkin sopivat käteen paremmin kuin pyöreät. Mulla noita kipuiluja on sormissa aina kutoessa enkä näiden puikkojen kohdalla huomannut mitään eroa, molemmat ottivat sormiin ihan yhtälailla kun oli pitempään kutonut. Kokoeroa puikoilla oli näitä sukkia tehdessä vain 0,25 mm; pyöreät oli 3mm ja neliskulmaiset 3,25 mm. Lankana sukissa on Novitan Marjaretki.
Ja mitä sitten näin yhteenvetona nyt sanois..jos haluaa kokeilla jotain uutta niin neliskulmaiset kannattaa ostaa, ne pysyvät mielestäni käsissä pyöreitä paremmin ja ehkä se jälkikin sitten on tasaisempaa, mutta ihan ekaksi en suosittele aloittamaan sukkaa vaan kannattaa tehdä ensin vaikka patalappu tms pieni työ että sormet ehtivät tottua puikkojen kulmikkuutteen :)
(kuva suurenaa klikkaamalla, näet tarkemmin onko niissä eroa)


Yksi sytomyssy vielä, lankana Kokon Zitron (silkki,puuvilla ja akryyli).


5 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Kiva, että kerroit puikkokokeilustasi. Ei tarvitse minunkaan enää ihmetellä mitä eroa niissä on. Eipä ole vielä tullut neliskanttisia hankittua, mutta ehkä joskus.
Nätti ja hyvin istuva malli myssyssä, oikein tyylikäs.

malli45 kirjoitti...

Kuvista päätellen molemmat sukat on hyvin tasaista neulontaa, kuten sun kutomiset aina!
Kokeilen minäkin noita neliskanttisia , kun ehdin; ostin ne jo pari kk sitten.
Myssy kaunis!

Mari kirjoitti...

Minä en kyllä huomaa suurta eroa, tasaista jälkeä olet tehnyt molemmilla! :) Kauniita sukkia ja ihana myssy myös!

vekki kirjoitti...

Mielenkiintoista tutkimusta teit. Luulisi että kantikkaat puikot on vähän jäykemmät langan kanssa.

Sipi kirjoitti...

Puikot tosiaan on ensin aika oudot käteen, mutta kun niihin tottuu ne tuntuvat ihmeen hyviltä. Se suositus, puoli numeroa isommat pyöreisiin verrattuna, pitää ainakin mun kohalla aika hyvin paikkaansa..teen tiukkaa neuletta ja nyt kun mittasin sukat niin pyöreillä puikoilla (3) tehdyt sukat ovat parin silmukan verran leveämmät joten tuo 0,25 ero puikkokoossa ei ihan riittänyt. Silmukkamäärä molemmissa siis sama :)