keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

pitkiä päiviä

Olen ollut kipeenä, monta päivää on mennyt vaan sängyllä maaten, tylsää ja erittäin vaikeaa tällaiselle joka haluaisi koko ajan näpertää jotain.. pikkuhiljaa mennään parempaan ja päivitän nyt muutaman jutun heti alta pois :)
Posti toi mulle ilahduttavan yllätyspaketin! Paketista kuoriutui tällaiset ihanat kämmekkäät! Mulle :D Olipas yllätys ja erittäin mukava sellainen, minä kun olen itse melkoisen laiska näissä käsienlämmittimien tekemisissä vaikka aina mulla kädet paleleekin!
Kaunis Kiitos Sinulle Niina! Nämä tulivat todelliseen tarpeeseen :)





Muutaman myssyn olen saanut tehtyä, eka on jotain sinivalkoista nauhalankaa(puolipylväillä), toinen Tennesseetä (takareunavirkkauksella) ja kolmas nimetöntä puuvillaa jonka tein Mallin ohjeella (vain hiukan puolipylväsparien paikkoja välillä muutellen)



Kaarakan huovutuskurssilla huovutin jälleen viinipulloon koolerin. Kurssi oli jo alkukuusta mutten ehtinyt siellä tekemään valmiiksi asti, ja kotiin tuotuna keskeneräisen valmistuminen kestääkin välillä yllättävän kauan ;)
Ensin tässä huovutettiin pullon ympärysosuus, sitten varret ja kukkaset, lopuksi neulahuovuttamalla kukat varsineen pullo-osaan kiinni. Yläosa näkyy huonosti, mut tuo yläosa on niin pitkä että se on vedetty solmuun ja solmun pää mikä kuvassa törröttää on kukkasen lehti. Hidas ja monivaiheinen työ. Mukava keittiön pöydän kestokukkanen :)



Pienet kukat kiertää pulloa. Vihreät värit on luonnossa kirkkaampia mitä kuvassa.


---
Kävin sairasteluni aikana lääkärissäkin, sain neljää erilaista lääkettä jotka hain heti apteekista kotiin. Luin tarkasti tuoteselosteet (ihan niinkuin pitääkin) ja huomasin yhdessä lääkkeessä kiellon käyttää samanaikaisesti lääkettä joka mulla on käytössä jo ennestään..ei muuta kuin soitto lääkärille ja todettiin ettei uusi lääke passaakkaan mulle..harmi vain kun ehdin sen jo ostaa mutta onneksi en ehtinyt sentään käyttää!
Tuoteselosteet kannattaa aina lukea tarkasti läpi ...vai kannattaako?
Esim 1. Mahdolliset haittavaikutukset;
-Infektiot, elimistön puolustuskyvyn heikkenemisestä johtuvat infektiot, yliherkkyysreaktiot, sydämenpysähdys, painonnousu, kasvojen pyöristyminen, rasvan kertyminen niskaan, ihon haurastuminen, nesteen kertyminen elimistöön, kouristukset, kallonsisäisen paineen kohoaminen, silmien ulospullistuminen, pitkäkestoinen hikka, mustelmat...
Esim. 2 Mahdollisten haittavaikutusten kohdalla lukee näin;
-vatsakipu ja päänsärky. Lääkkeen ollessa markkinoilla on lisäksi ilmoitettu esiintyneen seuraavia haittavaikutuksia :
-lisääntynyttä verenvuototaipumusta, allergisia reaktioita mm ihottumaa, kasvojen ja huulien kielen ja/tai nielun turvotusta, käyttäytymis-ja mielialamuutoksia, painajaisia, hallusinaatioita, ärtyisyyttä, tuskaisuutta, levottomuutta, ahdistuneisuutta, univaikeuksia, vapinaa, masennusta, itsemurha-ajatuksia ja itsemurhia(hyvin harvoin), huimausta, uneliaisuutta, pistelyä, puutumista, kouristuksia, sydämentykytystä, ripulia, suun kuivumista, ruoansulatushäiriöitä, pahoinvointia, oksentelua, maksatulehdusta, mustelmia, kutinaa, nokkosihottumaa, kyhmyruusu, nivel- ja lihaskipuja, lihaskramppeja, väsymystä, huonovointisuutta, turvotusta.
Sinun on kerrottava heti lääkärille jos saat yhden tai useamman näistä oireista.
=o
Edit 29.3.
Muistiksi itselle; Mitään edellä mainituista kammottavista sivuvaikutuksista ei onneksi tullut :D Mutta ihan ihmeen sitkeä tauti on, ensin tuli kova flunssa ja sen takia astma taas paheni. Vieläkään ei puhallukset ole normaalissa lukemissaan vaikka lääkkeitä on syöty jo kaksitoista päivää..vastaisuudessa pitää muistaa aloittaa näiden lisä lääkkeiden otto jo heti flunssan alussa kun ekat oireet ilmenee..