perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kukkatakki

Keväinen kukkatakkini valmistui ajoissa kun pakkasiakin luvattiin aina vaan jatkuviksi.

Ohje: VK Spring/Summer 2008 Malli 14 Floral Jacket



Kaksi vuotta sitten ilmestynyt lehti ja aina aika ajoin olen tätä mallia ihaillut ja ajatellut sen vielä joskus tekeväni..nyt viimein tammikuun viimeisenä päivänä 2010 keräsin langat kasalle ja aloitin :)
Vähän reilun kuukauden tätä taisin neuloskella mutta tuo viimeistely venyikin sitten aiottua pitempään, tässä urakassahan niitä pääteltäviä lankoja oli jos jonkin verran :o Mukava kudottava muutoin mutta minusta oli erikoista että joka kerros piti katkaista lanka, siis kun kuvioväri päättyi vasempaan reunaan alkoi se seuraavan kerran oikeasta reunasta ja eihän sitä aivan niin pitkiä langanjuoksuja pysty hallitsemaan :D Vain musta pohjaväri kulki koko ajan työn mukana.



Hihat tässä ohjeen mukaan on 3/4 pituiset vaan mulla ne venähti vähän pitemmiksi, muttei kuitenkaan ihan normaaliin pituuteen..höyryttämällä varmaan saisi mittaa vielä pikkuisen lisää mutta täytyy nyt katsella ja kokeilla kuinka nuo käytännössä oleentuu, kevätjakuksi tätä olen ajatellut joten ihan maksipituiset hihojen ei välttämättä tarvisi olla.



Ohjeesta poikkesin sen verran että neuloin kaikki resoriosat niin pitkiksi että sain niihin ommeltua taitteen, samoin nappilistaan, vaikkei tähän malliin nappeja tai muutakaan kiinnitystä tulekkaan, niin noihin käännöksiin sain hienosti piilotettua suurimman osan siitä pääteltyjen lankojen paljoudesta.



Tässä näkyvissä sisäosaa, vaikka pääteltäviä lankoja oli paljon eivät ne enää paljoakaan näy.



Tässä projektissa käytin vähän kaikenlaisia lankoja mitä varastoistani löysin, yhdistävä tekijä niillä on se että kaikissa on mukana edes vähän villaa :D
Langat kuvassa; Vuorelman Satakieli, Wetterhoffin Sivilla (kaksinkertaisena), Kamena (kaksinkertaisina) kuvassa Sivillan alla vaaleanvihreänä ja punertavana, Maijaa, Nallea kuvassa punainen kerä sekä neuleen pohjana käytetty musta. Lankojen alla näkyy lehtikuva VK.n neuleesta, siinä näkyy nuo mallissa olleet ohuet reunukset, minä siis tein ne toosi paljon leveämmiksi.



Kirjoneuleita tulee aika harvakseltaan tehtyä vaikka ne on ihan mukavia tehdä, tehtävät kuviot ja värit kun kokoajan vaihtelee niin ei pääse kyllästymäänkään.
Muuten, eilen meillä oli Tikkuajien tapaaminen Torikeskuksessa ja siellä esiintyi Koop Arponen! Oi että on miehellä ääntä! Mallin lykyistä löytyy kuvakin, käykääpä kurkkaamassa...ajatella kun olisin vähän tämän neuleen kanssa kiirehtinyt niin senhän olis voinut eilen kuvata aivan eri tunnelmissa ;D
Oikein tyytyväinen olen tähän valmiiseen neuleeseen, nyt sais vaan se kevät jo tulla :)