tiistai 22. joulukuuta 2009

Joulu on taas

Vuosi 2009 on loppusuoralla ja parin päivän päästä on Joulu! Ihanaa =)
Lahjoiksi menneitä en tässä vielä näytä mutta muutamia tämän loppuvuoden tekeleitä.. yksi jo aiemminkin tehty ja blokkaamatta jäänyt, eli Kaarakassa loppusyksystä sidottu kirja.
Tein kirjansidontakurssilla valokuva-albumin isännän mummon vanhoille kuville.
*


*
Jouluisena askarteluina tein; Enkeleitä joulukuuseen. Idea ei ole omani, mutten muista missä tällaisiin törmäsin, kuitenkin..enkelillä on puuhelmi päänä ja muutoin enkeli on eri muotoisista makaroneista liimattu kasaan, lopuksi spraymaalilla kultaa päälle ja naru puuhelmen läpi ja enkeli kuuseen roikkumaan..tein näitä varmaan parikymmentä :D
*

*
Jouluisen kranssin koristelin parvekkeelle Heleenan mulle tuomaan pajukranssiin..
*

*
sekä tein pienen pallon. Tämä pallo oli ihan sellanen kokeilujuttu, että onnistuuko pallon tekeminen ilman että sisällä on mitään tukea, ilmapalloa tai muutakaan..Aloin punomaan kuparilankaa käsissäni, ensin punoin pienen kukkasen ja siitä pikkuhiljaa levittämällä ja muotoilemalla kuparilankaa käsissäni solmien pallon muotoon ja onnistuihan se, oli aika hauskaa joskin hidasta puuhaa. Kiva tuli ja näinkin palloja onnistuu siis tehdä :)
*


*
Isäntä toi mulle yks päivä tällaisen ison, kevyen, onton, kuparikuulan, arvellen että minä tästäkin ehkä jotain joskus voisin kehitellä..
*

*
ja kehitinhän minä. En tiedä mikä tai missä tällainen kuparikuula on alunperin ollut, mutta nyt siitä tuli mosaiikki- ja peilin paloilla aikas hieno koristepallo meidän parvekkeelle :)
*

*
Huovutin vielä muutaman pienemmän omppumadonkin ja kasan pieniä tonttulakkeja ;)
*

*
"Siivousvimmassa kadotin vaalean vihreän villani ja näistä matosista tulikin nyt sitten vähän turhan tummia..pistin ne kuitenkin isosuisina laulelemaan tonttukuoroon. Laulelkoot siellä jouluajan, täytyy katsella kehitänkö niistä sitten myöhemmin jotain muuta :)
*

*
Nyt Sipin silmukat hiljentyy joulun viettoon! vaikka toki täällä kotona on vielä paljon tehtävää ennenkuin jouluun ehtii hiljentyä..tyttönen kun ei saanutkaan kipsiä vielä jalastaan pois joten täällä täytyy nyt tehdä erinäköisiä huonekalujen siirto toimenpiteitä että saadaan pyörätuolille kulkutilaa..hän kun ei voi huonon tasapainonsa takia sauvoillakaan kulkea..ja pohdintaa on vielä siinäkin että miten hissittömässä kerrostalossa saadaan tyttönen ja pyörätuoli nousemaan yläkertaan! No, eiköpä se hätä tähänkin ongelmaan keinot keksi, näin toivotaan =)

Vietetään kaikki oikein ihana joulun aika, syödään, nautitaan ja koetetaan pysyä terveinä! viime joulun hammaskivut kummittelee taas mielessä:D
Palaillaan taas joulun jälkeen :)