tiistai 22. joulukuuta 2009

Joulu on taas

Vuosi 2009 on loppusuoralla ja parin päivän päästä on Joulu! Ihanaa =)
Lahjoiksi menneitä en tässä vielä näytä mutta muutamia tämän loppuvuoden tekeleitä.. yksi jo aiemminkin tehty ja blokkaamatta jäänyt, eli Kaarakassa loppusyksystä sidottu kirja.
Tein kirjansidontakurssilla valokuva-albumin isännän mummon vanhoille kuville.
*


*
Jouluisena askarteluina tein; Enkeleitä joulukuuseen. Idea ei ole omani, mutten muista missä tällaisiin törmäsin, kuitenkin..enkelillä on puuhelmi päänä ja muutoin enkeli on eri muotoisista makaroneista liimattu kasaan, lopuksi spraymaalilla kultaa päälle ja naru puuhelmen läpi ja enkeli kuuseen roikkumaan..tein näitä varmaan parikymmentä :D
*

*
Jouluisen kranssin koristelin parvekkeelle Heleenan mulle tuomaan pajukranssiin..
*

*
sekä tein pienen pallon. Tämä pallo oli ihan sellanen kokeilujuttu, että onnistuuko pallon tekeminen ilman että sisällä on mitään tukea, ilmapalloa tai muutakaan..Aloin punomaan kuparilankaa käsissäni, ensin punoin pienen kukkasen ja siitä pikkuhiljaa levittämällä ja muotoilemalla kuparilankaa käsissäni solmien pallon muotoon ja onnistuihan se, oli aika hauskaa joskin hidasta puuhaa. Kiva tuli ja näinkin palloja onnistuu siis tehdä :)
*


*
Isäntä toi mulle yks päivä tällaisen ison, kevyen, onton, kuparikuulan, arvellen että minä tästäkin ehkä jotain joskus voisin kehitellä..
*

*
ja kehitinhän minä. En tiedä mikä tai missä tällainen kuparikuula on alunperin ollut, mutta nyt siitä tuli mosaiikki- ja peilin paloilla aikas hieno koristepallo meidän parvekkeelle :)
*

*
Huovutin vielä muutaman pienemmän omppumadonkin ja kasan pieniä tonttulakkeja ;)
*

*
"Siivousvimmassa kadotin vaalean vihreän villani ja näistä matosista tulikin nyt sitten vähän turhan tummia..pistin ne kuitenkin isosuisina laulelemaan tonttukuoroon. Laulelkoot siellä jouluajan, täytyy katsella kehitänkö niistä sitten myöhemmin jotain muuta :)
*

*
Nyt Sipin silmukat hiljentyy joulun viettoon! vaikka toki täällä kotona on vielä paljon tehtävää ennenkuin jouluun ehtii hiljentyä..tyttönen kun ei saanutkaan kipsiä vielä jalastaan pois joten täällä täytyy nyt tehdä erinäköisiä huonekalujen siirto toimenpiteitä että saadaan pyörätuolille kulkutilaa..hän kun ei voi huonon tasapainonsa takia sauvoillakaan kulkea..ja pohdintaa on vielä siinäkin että miten hissittömässä kerrostalossa saadaan tyttönen ja pyörätuoli nousemaan yläkertaan! No, eiköpä se hätä tähänkin ongelmaan keinot keksi, näin toivotaan =)

Vietetään kaikki oikein ihana joulun aika, syödään, nautitaan ja koetetaan pysyä terveinä! viime joulun hammaskivut kummittelee taas mielessä:D
Palaillaan taas joulun jälkeen :)


16 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Aah,miten paaljon ihania juttuja sä olet taas tehnyt. kaikki tosi hienoja. Kun katsoo sitä kulla mikä se alunalkaen oli,niin eipäs olisi uskonut,että noin hieno mosaiikkijuttu tulee!Mieleenpainuva on myös tuo makaronienkeli. Hyvä idea. Oikein Ihanaa ja Rauhaisaa Joulunaikaa myös Sinulle. Juu,nyt koetetaan nukkua jouluyönä,eikä kuljeta kävelemäs edestakaisin :) Joo ja sovitaan jo samantien ensikesästäkin,oikein sellainen Uuden Vuoden lupaus,että ei kuljeta sairaalanmäellä:)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Hyvää joulua sinulle! Omppumadot on veikeitä!

Tupuna kirjoitti...

Hyvää joulua sinulle!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihania kätten töitä jälleen! Mosaikkipallo on aivan mielettömän upea! Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi.

Matleena kirjoitti...

Hienoja töitä monia! Nuo omppumadot ovat niin veikeitä, että siksi saavat mielessäni suosikkiaseman näistä nyt esittelemisitäsi. ;)

Sinullekin oikein ihanaa ja rauhaisaa joulunaikaa! :)

malli45 kirjoitti...

Kauniita ja hauskoja töitä taas! Tottahan sinä keksit; ihana mosaiikkipallo!
Hyvää Joulua teille kaikille!

Äipän touhut kirjoitti...

Voi, miten paljon kaikkea sinä oletkaan ehtinyt tekemään. Tuo enkeli makaroonista. on hauska juttu. Rauhaisaa Joulua sinulle ja perheellesi.

Marjut kirjoitti...

Makaronienkeli on minunkin suosikkini:)

Oikein rauhallista ja iloista joulua sinulle ja perheellesi!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania joulukoristeita olet tehnyt. Ikävä, että tyttönen ei saanut kipsiä pois, mutta kuitenkin se että hän tulee joulua viettämään on toki mukavaa, vaikkakin tuo enemmän järjestelyjä. Siunausta sinun perheesi Jouluun, tv Hellevi

Seijasisko kirjoitti...

Voi että ovat hauskoja nuo omppumadot.:) ja hienoja ovat muutkin kättentyösi!

Hyvää Joulua!

Omppumato kirjoitti...

Rauhallista ja tunnelmallista joulua!

Rippa kirjoitti...

Ihania töitä. Valokuvakansioon ihastuin sopii upeasti vanhojen valokuvien säilyttämiseen. Iloista joulua ja Onnekasta uutta vuotta.

Heleena kirjoitti...

Omppumadot ovat ihastuttavia ja hyvin ilmeikkäitä ja tumman vihreät ovat aivan makeita. Sopivat kuoroon. Kiitos tyttöselle, pidän kovasti! Mukavaa ja nautinnollista yhdessäoloa!

Pirena kirjoitti...

Rauhallista ja mukavaa joulunaikaa koko perheelle!

Amalia kirjoitti...

Ihania ja ihastuttavia kättentöitä taas. Oot sä vaan niin taitava.

Sipi kirjoitti...

Kiitos, kiitos =)