tiistai 1. joulukuuta 2009

huovuttelua

Viime lauantaina meillä oli Kangas-Aitan pikkujoulu. Iloista pikkujouluväkeä oli paikalla reilut 20 henkeä ja kaksi suloista tonttutyttöstä jakoi meille lahjatkin. Suurimmalla osalla juhlijoista tuntui jääneen kamera kotiin, niin minullakin, joten kuvia ei ole näyttää kuin paketista :)
Saamastani paketista löytyi kynttilä ja Lapuan Kankureiden ihastuttava jouluaiheinen pellavainen pyyheliina, Pyyheliinana en tätä malta käyttää vaan aion pistää sen pikkupöydälle joululiinaksi, on se niin kaunis :)Viime viikolla tyttöselle sattui, häneltä murtui nilkka ja nyt on kipsi jalassa arviolta 5-6 viikkoa, surkeaa :(Kävimme häntä katsomassa ja vaikka tilanne ja olo oli kaikilla surkea, löytyi hänen huoneestaan jotain mikä sai hymyn huulille, pöydällä lehtien päällä käveleskeli ihka aito leppäkerttu :D
Oli se melkoisen outo näky näin lähellä joulua..näinköhän se ilmasto tosissaan lämpenee!


----
Neulerintamalla on edelleen hiljaista, muutaman ison putkisukan olen paksusta langasta neulonut suojaamaan tyttösen kipsijalassa olevia pieniä varpaita..muutoin on aika kulunut lähinnä huovutusten parissa.

Huovutin kaksi pupua Kaarakan huovutuskurssilla. (Sanon aina että kurssilla vaikka taitopajojahan ne on oikeilta nimiltään=))
Ohje/malli on Kaarakasta. Puput ovat läpi asti villaa, märkähuovutettuna.Pupuilla on kädet, vai tassujako ne on, nappien kanssa ommeltuina joten kaikki raajat ovat liikkuvia.
Pienempi pupuista jäi tyttöselle "lohtupupuksi", isomman korkeus on n. 25 cm.Toisena ja paljon paljon vaikeampana ja aikaa vievempänä huovutuksena tein viinicoolerin :)


En olis uskonut, että on niin vaikea tehdä! Aikaa tähän meni kaikkiaan toista kymmentä tuntia,,ehkä pientä viimeistelyä olis vieläkin mutta aika aikansa kutakin ja nyt saa tämä työ mun puolesta olla!

Ensin huovutettiin pullon osuus; villaa villan päälle ja siitä pikkuhiljaa märkähuovuttaen kasaan. Kun pullon osuus oli muodossaan niin sitten päätä tekemään..no se olikin sitten se aikaa vievin osuus, tunnista toiseen yritin päätä kiinni ja vaikka kuinka monesti yritin niin aina se raskas pallopää tippui pois ja taas piti aloittaa alusta! Uskomaton työmaa näinkin pienessä hommassa..kyllä se pää siihen sitten lopuksi muotoutui ja nyt kuivuttuaan pysyy kiinni ja paikallaan ettei lähtis irti varmaan vaikka yrittäis :D

Hauskaa se on tämä huovutus ;)


Aika hyvin se lopulta onnistui tuo naamakin, vähänhän tuossa olis voinut vähempi tuota väriä käyttää..vaikka eihän sen tietty ole tarkoituskaan miltään oikealta ihmiseltä näyttää =)
edit 14.12 siistitty versio :)

8 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Upeita, upeita! Tyttöselle terveisiä ja toipumista!

Marjut kirjoitti...

Voi tyttöstä! Toipumista! Hienoja huovutustöitä.

Omppumato kirjoitti...

Upeita huovutustöitä! Todella tunnelmallisia ja hienoja.
Tytölle pikaista paranemista!

Mari kirjoitti...

Ihania nuo pupuset! :) Pikaista paranemista kipsatulle koivelle!

Amalia kirjoitti...

Voi surku =( Paranemisia tyttöselle! Kivoja ja hauskoja huovutuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Tulihan niitä joulujuttuja, oli tosi kivat PUPUSET ja enkeli. Sinulla taitaa olla kädet tosi puhtaat, pehmeät ja ahkerat. Tee nyt vielä oikea huopatonttu, sellaisia ei vain ole näkynyt,,,?
terv Pirjo. ps. iloista oloa sinulle!

Sude kirjoitti...

Ihanan sympaattisen näköisiä nuo pupuset. Nyt on sitten ruvettava oikein urakalla hörppimään viiniä, ettei jää pullosuojus käyttämättä. Olihan siinä niin kova työkin :D

Sipi kirjoitti...

Kiitos,Kiitos jälleen kommenteistanne! Tämä huovutus se on sitten tosi mukavaa, koukuttavaa hommaa =)

Kädet tulee tosiaan puhtaiksi jos huovuttaa paljain käsin mutta minä hiukan tälle villallekin allergisena huovuttelen aina nykyisin hansikkaat kädessä. Onnistuu mainiosti!
Saapa nähä tuleeko niitä tonttuja :)