lauantai 21. marraskuuta 2009

Kiva lauantai

Eilen oli isännän kanssa puhetta Strömsössä tehdyistä nappisormuksista. Ohjelmassahan tehtiin sormuksia rautalankaa kiertämällä sormusosaksi ja siihen kieputettiin sitten nappeja päälle, jotenkin niin se taisi mennä.. Heleena on tehnyt samanlaisia ja olikin puhetta ettei sormus ole oikein kivan tuntuinen pitää kädessä..sainpa "kuningas ajatuksen" mullahan on kätevä mies, miksei se voisi tehdä meille sellaiset kunnolliset sormukset joihin voi nappeja sitten vaihdella aina kulloisenkin mielen mukaan!
Sitä ajatusta pyörittelin ja piirsin kuvan mitä haen. Kätevä mies ymmärsi heti ja teki työtä käskettyä :)
Tässä kuvassa on nyt se pyydetty hopeinen sormus ja alakuvassa olen ommellut napin kiinni tuohon sormukseen.
Tuli aika hauska.



Nyt kun on syksy ja jonkinlaisia lämmittimiä pitää käsiinkin pistää, kokeilin tehdä nappisormuksestakin hiukan pehmeämmän version ja ompelinkin siihen sitten napin sijasta huovan paloista kukkasen. Melko kookas tuli mutta onhan se kai sitten sitäkin näyttävämpi ;)
Hauska sormusidea, nyt voi ommella aina napin tms vaatteiden mukaan ja aina on oikean sävyinen sormus sormessa..siis näin ainakin teoriassa :)



Aamupäivällä oli aikomuksenani alkaa sitten leipomishommiin mutta sainkin yllättäin Tellulta viestin että Lähdetäänkö Tapiolle, johon minä vastasin heti että ilmanmuuta :D
Kiireesti vain leipomiskamat takaisin kaappiin ja laittautumaan matkalle.
Meiltähän ei Päntäneelle ole kuin jotain viitisenkymmentä kilometriä joten aika joutuin sinne ajelee..vähän me seikkailtiin sivuteillä ja katseltiin maisemia mutta aikaa jäi vielä kaupoillekin ihan ruhtinaallisesti. Aiemminkin olen Tapiolla käynyt vaan miten sitä istuukin niin tyytyväistä aina kyytillä ettei tule laitettua merkille mistä tiehaarasta sitä milloinkin käännytään :)
Tässä kuvassa sitä ollaan sitten jo menossa sisälle..lankataivaaseen..


ja voi mahdotonta, joka ikinen kerta sitä pieni ihminen menee sen lankamäärän kanssa ihan sekaisin ja täytyy oikein itseänsä pidellä ettei liikaa ryhdy niitä ihania lankoja itselleen hamstraamaan :) Tässä kaupassa sitä neuloja viihtyy..



ja kassallekin me mentiin vasta kun kauppa oli menossa jo kiinni..no ei ihan vielä siihenkään ehditty mutta ei Tapiolta hoppuutella pois vaikkei niin just sulkemisaikana ole kaikkea ehtinyt koriinsa kerätäkkään, pääasia että suunta on kuitenkin jo pihalle :D
Tapiolla on mukava käydä, siellä kun on aina yhtä iloinen ja palveleva pariskunta paikalla :)



Ajatuksena mulla oli Tapiolta ostaa vain ja ainoastaan ne Tarvittavat neljä kerää tumman harmaata alpakkaa vaan toisin kävi..tällainen kasa lähti mukaan ja muutama kerä on vielä Tellullakin :D
Ihana, ihana kauppa!



Kiitos Tellu tästä extempore-reissusta, tällaiset äkkilähdöt ne on usein niitä parhaita =)
..niin ja ehdin kuitenkin vielä leipoakin tälle päivälle, suklaapiiras on valmiina joten taidanpa mennä nyt iltakaffeelle..Makeaa viikonloppua teillekin :)