torstai 15. lokakuuta 2009

Pääosassa nyt harmaa väri

Kaarakassa oli Hopeasavi-kurssi ja siellä tein itselleni tällaiset; kaulakorun ja korvikset.
.
.
Hopeasavea oli 10 grammaa ja sain kaiken kulumaa näihin koruihini melkolailla viimeistä murua myöten.
.
.
Sanalla Hopeasavi Googlesta löytyy hirmuisesti sivuja, joita kannattaa asiasta kiinnostuneiden lueskella..Osassa sivuja on nähtävänä videotakin siitä kuinka savesta saa koruja aikaan.
Hopeasavikorujen teko kuulosti minusta ensin kauhean vaikeelta mutta olikin lopuksi aika helppoa ja yksinkertaista hommaa. Sen osaa jos on vähänkään ennemmin muovaillut massoja tai savea. Niin ja osaa tehdä homman melko vauhdikkaasti, sillä tämä hopeasavi kuivaa käsissä kyllä todella nopeasti.
Saven polttoon meidän kurssilaisten ei tarvinnut puuttua, kurssin vetäjä hoiti sen puolen :)
Tykkään että onnistui aika hyvin ollakseen ensimmäiset itse tekemäni hopeakorut, tuli sellanen yksinkertainen mutta silti aika tyylikäs setti..mut oli se ihanan kallistakin joten jäänee tämä harrastus ihan vaan tällaisiin satunnaisiin hetkiin ;)
-
Kaarakan neulekoulun puolella oli muutamia viikkoja sitten aiheena SikSak-virkkaus, johon myös osallistuin.
Erilaisia virkkausmalleja siellä oli esillä useitakin, mutta minä ihastuin alpakka-langasta virkattuun harmaasävyiseen liiviin.
Oman liivini virkkasin myös kolmella eri harmaalla mutta lankana mulla alpakan sijasta SandnesGarnin Sisu-lanka (80%villaa, 20% polyamidia)
.

.
Kaarakan ohje alkoi koosta S joten vähensin siitä silmukoita sekä etu- että takakappaleelta 10 mutta varaa olisi ollut vähentää vielä muutama enemmänki, aika reilu koko silti.
Liivi virkattiin pylväillä edellisen kerroksen silmukoiden takareunaan, niin pinta on sileää pintaa"elävämpi.
.

.
Lanka: Sisu 224 g
Virkkuukoukku: 2,5
Malli: Kaarakka
.


Kiva, kevyt ja lämmin liivi-mukava käyttövaate näihin syksyn vaihteleviin keleihin :)