lauantai 31. lokakuuta 2009

naulakointia ja ompelua

Naulakkoneulonta on hieno keksintö!
Naulakkoneulontahan sopii lapsellekin ensimmäiseksi neulonnaksi ja myös motoorisesti heikoille se on laite joka mahdollistaa itse tekemisen ilman hankalien puikkojen tai virkkuukoukun käyttöä, neulosta kun valmistuu pelkästään kiertämällä lankaa naulakkoon ja omin sormin nostelemalla lankalenkkejä toisen yli.
Oma tyttöseni oli kotosalla käymässä ja ryhtyikin heti kokeilemaan tuota "naulakointia :)



Nopeasti tyttö hoksasi kuinka naulakolla neulotaan ja innostuikin hommasta niin että sai muutaman päivän aikana tehtyä itselleen 280 cm pitkän huivin..olis varmaan tehnyt pitempäänkin vaan lanka loppui..täytyykin muistaa ostaa tytölle lisää paksua värikästä lankaa :)



Tyttösen "naulakoidessa istuin viereensä kokeilemaan samaa roseelaitteella. Ihan samoin onnistuu tehdä molemmilla! Naulakolla saa neulottua tasona ja rosee-laitteella putkena.



Kokeilun tuloksena syntyi kämmekkäät- aika harvaneuloksiset, mutta varmasti ihan hauskan näköinen "ristikko vaaleiden hanskojen tai lapasten päällä :)



Ompelukoneen ääressä onkin sitten kulunut viikon verran. Innostuin tekemään kankaanpaloista ja vanusta kaikenlaista :)
Tällainen "tilda-tyttönen syntyi jo muutama viikko aiemmin-tein sen tyttöselle synttärilahjaksi.
Kaavat nukkeen tein Tilda-kurssilla Kaarakassa, Heleenan Kylpy-Tildan mukaan...mut kotona sitä ommellessa en sitten enää muistanut yhtään minkä näköinen nukke tästä piti tulle joten siitä sitten muokkaantui ihan omannäköisensä yksilö :D



Heleena-ystäväni myös lainasi mulle muutamia Tilda-kirjojaan ja niinhän siinä kävi, että kun aattelin vaan muutaman vinkin niistä itselleni napata, tulikin lopulta piirreltyä sieltä kaava jos toinenkin..ja pitihän niitä heti myös toteuttaa..mulla ei noita Tilda-kankaita ole vaan käytin kankaanpaloja mitä kangaslaatikostani löysin :)
Kirjasta "Sisusta Tildan tapaan" löytyi ihan mielettömän söpö lehmä kaavoineen.







..ja löytyi sieltä iso Lunnikin (päästä pyrstöön n 25 cm)...
.
.
..ja lintu..
.

.
..syntyi toinen..
.
.
..ja vielä kolmaskin :) Pitkäjalkaisten ja -nokkaisten lintujen mitta on päästä pyrstöön mitattuna n 15 cm.
.


Nämä lintuset on tarkoitus "istuttaa kukkapurkkeihin, pitkät jalat ja nokat on punaoranssiksi maalattuja grilli-tikkuja.
.

.
Nyt mulla on keittiössä mukava kankainen parivaljakko; tilda-maitotyttö oman lehmänsä kanssa :)
.
.
Hauskaa oli tehdä tällaisia kankaasta, pienten osien napakka täyttäminen vaan on hidasta ja älyttömän raskasta työtä. Sormet on melko arkana neulanpistoistakin, että pitänee nyt muutama päivä lepäillä, parannella käsiä ja ihan vaan laiskotellen viettää tätä pyhäpäivää :)

Mukavaa Pyhäinpäivää myös kaikille täällä poikkeaville!