torstai 22. lokakuuta 2009

messusukat ja muutakin

Jälleen yksi Baktus, nyt Kauhavan Kangas-Aitan Sukkis langasta, 50 g



Kaarakan neulekoulussa tehtiin, tai siis aloitettiin, Kukkatossujen teko ja kotona ne sitten valmistuivat.
Lankana Sisu neljässä eri värissä. Vähensin raitoja alkuperäisestä 38 koon tossusta vaan, ovat pienennyksestä huolimatta itselleni liian suuret, eivät pysy kävellessä jalassa, muutoin tossu on tosi nätti malliltaan.
Muistiin itsellekin, että jos vielä enempi pienentää pitää muistaa vähentää myös korkeudesta noita silmukoita, niin tulee sopusuhtaisempi :)



Messusukat ovat myös viimein valmiit. Lankana Tapion-kaupasta messuilla saatu Regia Hand-dye Effect-lanka (Kiitos Tapiolle) Ihana sukkalanka, värit liukuu kauniisti ja tätä lankaa löytyy monissa, monissa upeissa väreissä.
Omiin sukkiini meni lankaa 53 g eli tuosta 100 g.n kerästä tulisi vielä toiset sukat, vähän lyhyemmällä varrella vaan :)
Nämä sukat tein yhdellä pyöröpuikolla, molemmat siis samaan aikaan, toinen sukka valmistui kerän ulkopuolen toinen kerän sisäpuolen langasta. Pyöröllä kutoessa sukat tulevat täysin samanlaisiksi vaan paljon nopeampaa minä kudon sukat ihan perinteisellä viiden puikon systeemillä ;)
Pyöröt oli ohuet no. 2 , joten tuloskin on tiivis ja napakka :)



Tänään mulla oli siivouspäivä. Ne päivät on yleensä tylsiä vaan tänään oli poikkeus.
Parvekkeella käydessäni huomasin nimittäin että mua tarkkaillaan..katsoin pihapuuhun päin ja siinä istui oksalla noin viiden metrin päässä minusta iso Viirupöllö, siinä se tuijotteli mua ja kallisteli päätänsä! Hain kameran ja koetin kuvata tuijottavaa lintua, olihan se komea näky!



Lintukirjan mukaan Viirupöllö on n. 60 cm ja painaa 700-900 g Elinympäristö on vanha havu- tai sekametsä hakkuiden liepeillä..
Tämä Viirupöllö on halunnut kai muuttaa kaupunkiin koska meidän kerrostalon lähistöllä ei ole havumetsää enempää kuin hakkuualuettakaan :)




Mahtavan näköinen iso lintu. Täällä se on ollut "meillä koko päivän, aamulla tuli seitsemän jälkeen ja vielä tuossa 19 korvilla se puussa kökötti. Liekkö satunnaisesti eksynyt vai vieläköhän sitä nähdään :)