torstai 8. lokakuuta 2009

messuostokset ja valmis takki

Edit. 10.10.klo 10.12 muutama lankakuva lisää..
Messuja on muisteltu ja on ollut mukavia yllätyksiä kun "kylillä on muutama ihminen tullut juttelemaankin kun oli nähnyt minut osastollamme messuilla :)
"Neule kiinnostusta" on ollut muutenkin kovasti ja lupasin laittaa tähän postaukseen vielä linkin messublogiimme eli Neulebloggaajan ABC -blogiin. Blogista löytyy paljon asiaa paitsi itse bloggauksesta siellä on myös linkkejä Ilmaisiin neuleohjeisiin, samoin nettilankakauppoihin ja paljon, paljon muuta, joten se kannattaa lukea läpi :)
-
Kuntokin alkaa pikkuhiljaa kohentua, yskää kestänyt jo puolitoista kuukautta, on syöty kortisonikuuri ja nyt on menossa antibiootit, toivotaan että viimein tehoaa tämä viimeinen, niin alkaa sitten tuo kylkikin parantumaan..
-
Messuilta ostin itselleni uutta neuletakkia varten ihastuttavan pehmeän tuntuista Lenkkialpakkaa Tapiolta. Haaveena mulla on ollut jo jonkin aikaa tehdä pitkä ohut neuletakki ja ehkäpä se nyt sitten syntyy tästä langasta :)

Unohdin yhden "tärkeimmän langan :D Tapiolta ostin myös elämäni ensimmäisen Norokerän ja lankaan sopivat ohuet bambupuikotkin!


Vyyhti Silviaa löytyi Wetterhoffilta.


Shibui merinolanka Lankatuvalta


ja vyyhti Lakeuden Alpakat alpakkalankaa.


Muutama hauska puunappikin lähti messuostoina mukaani :)



Messusukat mulla on edelleen vaiheessa mutta valmiina on jälleen neuletakki!

Iltapäivän laskevan auringon valossa parvekkeella kuvattuna kuvien laatua ei voi hurrata mutta ehkäpä näistä nyt sen verran selvää saa että jälleen on punertavaa lankaa ollut puikoilla..mulla on ihan selvästi nyt jokin punainen kausi meneillään :D



Takin neuloin ylhäältä alaspäin ja malli syntyi siinä samalla neulomisen edetessä. Nappeja laitoin vain yläosaan ja siinä sattui sellainen kömmähdys että napit tuli ommeltua "väärälle puolelle vaan ei kai tuo sen käyttöä haitanne :)


Lankana on Anttilan Silky Tweed
(40% silkkiä, 20% merinovillaa, 30% puuvillaa ja 10% viskoosia)
Takkiin kului lankaa 275 grammaa
Koko on XS
Puikkoina 3,5 vaikka vyötteessä suositeltiin kokoa 4-4,5
Neuloin koristeeksi yhden kukkasen muuten sileään takkiin, resoriosat on helmineuletta.


Mustan puseron päällä pidettynä näkee, että pientä nöyhtää irtoaa melkoisesti kuten silkkiä sisältävillä langoilla on tapana, muutoin ihan mukavan oloinen takki.



Kukkasesta vielä lähikuvaa. Neuloin siis erikseen samoilla 3,5 puikoilla viisi terälehteä ja ompelin lehdet sitten kukan muotoon, keskiosan pallukka on lehtien aloitus- ja lopetuslanganpäistä kyhätty ympyrä :)