torstai 30. heinäkuuta 2009

uusia juttuja

Pian on viikko taas vierähtänyt, Kauhavan reissussa nähtyjä uutuuksia on harjoiteltu eli olen opetellut käpypitsin tekoa ja viimein sen teossa peräti onnistunutkin :)



Tähän sain liitettyä jo helmiäkin, hauskaa joskin kovin hidasta hommaa :)



Googlesta löytyy aika paljon kuvia pitseistä hakusanoilla, käpypitsi, sukkulapitsi, frivolitee, tatting... Hyvä ohje käpyilyyn löytyy Jens Tat-ra Sutra sivulta, Ohje on enkuksi, mutta kuvat on selkeät ja niiden avulla minäkin tämän homman opettelin :)
-----------
Kauhavan Kangas-Aitan hauska neulatyyny myös valmistui, ei kovin sievä tämä minun tekeleeni, mutta kaksivärisenä tein, että olis helpompi itsellekin muistella miten tämä oikein on tehty..



Aika iso neulatyyny tuli, halkaisija on peräti 16 cm, olisko ollut lankana Novitan Suvia tai jotain, paksua puuvillalankaa kuitenkin :)



Tytär on viikon lomaillut kotosalla ja olimme Tikkuajien neuletapaamisessakin sitten yhdessä. Tyttönen nappasi kuvan missä Heleena antaa mulle ohjeita Kaarakan hienon lehtihuivin kokoamisessa...ohjeesta kun oli jäänyt kokoamisosio kokonaan pois ja huiviin täytyy laittaa helmiäkin..Heleenan neuvojen avulla siis minunkin lehtihuivini viimein valmistui :)



Lehtihuivi, ohje Kaarakka. Lankana Alpakka 165 g. Huivilla pituutta n. 180 cm
Huivi virkataan puolipylväillä 3 koukulla.


7 kommenttia:

Äipän touhut kirjoitti...

Vau. sinähän olet ollut ahkera. Tuo kävyllä tehty helmien kera oleva luomus on kaunis. Tuo kaulahuivi on hauskannäköinen.
Harmi, minulla on ollut niin paljon kaikenlaista menoa, etten ole ehtinyt neuletapaamiseen Seinäjoelle pitkään aikaan.

JaanaM kirjoitti...

Edelleen: tuo huivi ON ihana!

MarjutJ kirjoitti...

Huivi on tosi kiva ja käpypitsi niin herkää:)

malli45 kirjoitti...

Huivi on kaunis, mutta tylsä tehdä, mun pinna ei riittänyt kuin kaksi kerrosta.
Käpyilyllä saa aikaan kaunista, harjoitus tekee mestarin! Ensi viikolla olen tulossa, kiitos sokerirasituskokeen...

Mirja kirjoitti...

Tuo käpyily on varmaan kivaa kun oppii tekniikan. Näyttääkin niin kauniilta. Sinähän olet jo ihan prof!

intsu kirjoitti...

Oi nyt sulla on valmiina niin lehtihuivi kuin neulatyynykin! Kyllä tuo lehtihuivikin on niin kaunis! Minä en ole oikein paljon mitään tälläviikolla saanut aikaiseksi,reissannut vain :D

Sipi kirjoitti...

Kiitos :)Tuo Lehtihuivi oli tosissaan Puuduttavaa virkattavaa,kuten Malli tuossa sanoikin, monasti minäkin aattelin ettei se valmistu ikinä! Mutta kauan olen tuota huivimallia ihaillut Kaarakassa ja nyt kun sen viimein sain valmiiksi olen oikein tyytyväinen :)
Käpypitsi on kaunista, en sitten tiedä jaksanko opetella sitä liinaksi asti, on niin hidasta puuhaa ja jos väärin menee niin solmujen purkaminenkin on melkonen urakka :D