tiistai 7. heinäkuuta 2009

Lomaterveiset

Heinäkuun helteitä ei ole vielä näkynyt mutta onneksi helteitä oli kesäkuun lopussa kun isäntä ja minä innostuimme piitkästä aikaa telttailemaan :)Lomailimme kauniissa Kuopiossa ja siellä törmäsimme myös näin tyylikkääseen kaupunkilaislehmään :)Lomamme aikaan sattui Kuopiossa olemaan suurkirppiskin ja sieltähän me löydettiin vaikka ja mitä.. minä sain esim tällaisen kauniin uuden kotelomekon kolmella eurolla! ja se oli vielä että made in finland!
..heh,meneepäs nuo mekon värit muuten hyvin yksiin tuon edellisen kuvan lehmän kanssa :Dja näin ihanan kahvipusseista tehdyn korin sain ostettua 15 eurolla! On muuten ihan käsittämättömän tarkkaan ja taidolla tehty kori!Lomat menee aina nopeaan mutta olipa meillä onneksi niin tosi mukava ja virkistävä ja ihana loma että, ilmatkin oli kuin etelänmailla ja Kuopio, se se vaan on aina niin mukava, lupsakka paikka lomailla :)

Kotimatkalla edessämme ajava matkailuauto sai vielä aikaan melkoisen makeat naurut..siis, joku kuljettaa linnunpönttöä lomallakin mukanaan....täytyy toivoa etteivät leiriydy mihinkään niin pitkäksi aikaa että joku lintunen sinne ehtii kotiutumaan..tai no, miksei, voishan se tuollainen olla hyvä koti jollekin muuttolinnulle :D
------------------------
Tein sitten toisenkin Pinwheel sweater in.
Se eka oli 2-vuotiaalle niin justi ettei olisi mennyt enää kuin muutaman kuukauden päälle ja sehän ei olisi ollut ollenkaan mukavaa joten tekaisin siis uuden ja isomman,samalla langalla ja samoilla väreillä. Lisäsin vain jokaiseen raitaan 3-4 krs.ta lisää ja tein hiukan leveämmät hihat ja hihan resoriosat ruskealla, Pienemmän takin ympyrän halkaisija oli n 50 cm tämän isomman nyt sitten 60 cm ja mahtuu varmasti pidempään :)
Päällekkäin laitettuna takeista ei kyllä tiedä mistä toinen alkaa ja mihin loppuu :)tässä molemmat takit vierekkäin, näkyy hyvin tuo kokoero :)Ja vielä lopuksi sanon että Huh huh, nyt se on käyty tänä aamuna läpi, se kauan jännitetty ja pelätty paksuneulanäytteen otto!
Hyvin kaikki lopulta meni, en sano että turhaan jännitin, ei se tosiaan häävinen kokemus ollut, mutta onpa se nyt sentään ohi...rinta saatiin puuduteaineallergioistani huolimatta onneksi puudutettua eikä varsinaista kipua näytteiden ottohetkellä tuntenut, pelkkää epämukavaa painetta ja tökkimistä vain..nyt on rinnassa haavan päällä vielä harsotaitos teipattuna ja tummanpuhuva mustelma näkyy aika isosti siteen ympärillä, kerran osui neula verisuoneen ja kovan painamisen jälkeen vuoto viimein lakkas ja päästiin taas jatkamaan..neulaa en koko aikana edes vilkaissut, oliko se nimensä mukaisesti paksu, en tiedä, ilkeää napsahtelevaa ääntä se vaan piti näytteitä ottaessaan..lääkäri oli kiva, nainen, ja avustaja oli onneksi melko puhelijas, sai välillä kiinnittää huomiotaan toimenpiteestä poiskin..kipuja on tällähetkellä melkoisesti, kainalossa pahimmat vaikkei sinne edes pistetty, käsi ei oikein toimi, tämänkin postauksen kirjoittamiseen meni melkein kaksi tuntia :o.. liekkö kokemuksen aiheuttamasta järkytyksestä sekin jäykistynyt..tänään ei saa nostella mitään, eikä tietenkään muutoinkaan liikoja riehua, huomenna pitäisi olla sitten jo helpompaa, joten eiköpä se tästä taas iloksi muutu..pikkuhiljaa :)

9 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Lomamatkanne sattui parhaimpaan aikaan. Kiitos Kuopion tuliaisesta! Sillä on paljon käyttöä.
Nytkö se jo oli! Olisipa nyt jotain telepaattisia kykyjä, jotta voisin kipujasi ajatuksen voimalla lievittää.

Äipän touhut kirjoitti...

Hauska tuo linnunpönttöjuttu. Meillä oli kerran jäännyt parvekkeelle tyttären tekemä linnunpönttö. Siitä seurasi se, että ampiaiset olivat tehneet siihen pesän, joka huomattiin seuraavana kesänä.

Mammutti kirjoitti...

Toivotaab kipujen hellittävän. Onhan se rankka jo toimenpiteenä koepalan otto, saati sitten henkisesti (en minäkään aikoinaan uskaltanut vilkaistakkaan neulan kokoa). Tsemppiä ja voimia jatkoon, olen hengessä mukana.
Ihanat nuo takit!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat takit, todellakin! Aina vaan ne on mun suunnitelmissa :) Tytöille siis.Ei mulle.
Ja onneksi toi näytejuttu on nyt ohi, koska saat tietoa tuloksista?
Nähdäänkö nyt ke? Minä siis yritän tulla taas :)

Ja mää siis oon JaanaM, Lanka jo palaa, jos en saa kirjauduttua google-tililleni (murkun kone, nääs).

Sipi kirjoitti...

Kiitos tsempistä, yö meni ihan suht hyvin ja nyt tuntuu tuo kipukin jo hiukan eilistä lievempänä jotta kyllä tämä tästä..tulokset näytteestä saan jo ensi viikolla.
Käsityötapaamiseenkin illalla saavun mikäli tämä päiväsaika nyt menee ihan hyvin-joten kattellaan :)

Linnunpönttö oli kyllä hauska näky, ja tosiaan ampparit tekevät niihin myös mielellään pesiä, mikä on kyllä aika kamalaa mikäli pönttö sijaitsee parvekkeella-hyisse,mua aivan puistattaa, minä kun pelkään ihan hulluna kaikkia noita pistäviä ötököitä!

MarjutJ kirjoitti...

Kiva, että kipu alkaa jo hellittämään. Tsemppiä tulosten odotteluun.

Kaisa kirjoitti...

Huh huh, onneksi se on nyt ohi! Kumpa kipu pian helpottaisi, jotta saisit oltua. (Ja neulottua, tietysti! :)

Hauskat nuo pinwheelit! Ja hauska tuo linnunpönttö! :D Minä haaveilen Itä-Suomen reissusta, mutta kyllä pitäisi saada se parempi auto hommattua ennen sitä...

Omppumato kirjoitti...

Ihanat takit! Tsemppiä sinulle!

Anitta kirjoitti...

Minä näin kerran Tampereella linnunpesän pakoputken päällä ja auto hurruutteli mun ohi. Olisi siinäkin autossa saanut olla linnunpönttö, ettei munat ois ihan paistuneet. Emolintu liiteli perässä vähän kiihkeänä.