torstai 21. toukokuuta 2009

Harmittaa!

Neuloin itselleni ihanan hihattimen Austermannin Bambou Softista ja taisin samantien pilata sen kastelemalla :(

Ekaksi kuva siitä ihanuudesta Ennenja sitten jälkeen..ja voi hohtimet sanon minä...että mun pistää vihaksi, hihatin on nyt melkeen puolta suurempi :(Tämä Austermannin Bambou pölisi kutoessa ihan älyttömästi, päästi väriä niin että sitä tarttui sormiin ja lattia oli hennon mustan pölyn peitossa aina kutomisen jälkeen! Kamalaa!

Niinpä viruttelin valmista hihatinta haaleassa vedessä ja sain näin enimmät pölyt sekä irtoavan värin huuhdottua pois...mutta kuinka ollakkaan, väriä lähtikin niin paljon että kaikki langan kiiltokin häivisi ja hihatin venyi ja venyi ja venyi, vaikka kuinka yritin sitä palauttaa mittoihinsa ja tasonakin kuivattaa..nyt hihatin on niin valtava että se tarvis ainakin puolta suuremman ihmisen sisälleen :(

Nyt ei taida auttaa muuta kuin kokeilla pistää hihatin pesukoneeseen ja pestä kuumemmassa mitä suositellaan ja toivoa että se sieltä tullessaan olis kutistunut tai jotain..tällähetkellä on ihan sama mitä sille tapahtuu koska tällaisenakaan sitä en voi käyttää, on se niin suuri ettei pitelemättä pysy päälläkään.. no joo olipa se kokemus taas tämäkin :)

Lanka; Austermann Bambou Soft 226 g
Malli; Novita Kevät 09- lehdestä , ohje 45. LuxusCotton
---------
Iloisempaakin asiaa on;

Tikkuaja ystäväni Heleena ja Malli kävivät Lontoossa seikkailemassa ja toivat minulle tuliaisiksi tällaisen suloisen pikku lehmän :)Lehmiä ja lehmäaiheisia tavaroita mulle on kerääntynyt jo joitakin satoja, mutta tämä uusin tulokas on niistä kyllä taatusti pienin ja suloisin!
Kiitos teille naiset, "lontoonlehmä" löysi heti oman hyvän paikkansa keittiöstä :)


12 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hihatin on kaunis, mutta voi voi miten sille on käynyt! :( On kurjaa, kun onnistuu tekemään jotain ihanaa, mutta sitten pesussa tai muuten pilaamaan sen. Mulle on monen neuleen kanssa käynyt noin, että venähtävät muodottomiksi. Toivottavasti se pesu auttaa tuohon!

Taija K kirjoitti...

Voi voi. Tuosta jo melkein kannattaisi valittaa, nimittäin langan huonosta laadusta. Itse olen neulonut kai 6 tai 7 kerää Bambou Softia, kahta eri väriä, eikä niistä lähtenyt väriä tai pölyä neuloessa. Olen tehnyt kaksi huivia, joista toinen on itselläni, ja olen pessyt ihan koneessa (30 asteessa). Langan kiilto ei ole edes kolmen konepesun jälkeen hävinnyt, joten vikaa on sinun kerissäsi ollut.

malli45 kirjoitti...

Kiitos kiitoksista! Tiesimme, että tuon kokoinen lehmä löytää paikkansa. Olisihan sulla niitä isompiakin ihmisiä ystäväpiirissä!

Amalian Aarteet kirjoitti...

Voihan kökkö kakka, varmasti kiristää piästä. Kaunis malli.
Toinen kutistuskeino on kuivausrumpu, siinä on hyvä päivystää koneen vieressä ja tarkistaa tilanne vähän välis ;)
Täällä oli kuivausrunpu kutistaminen onnistunut http://tisuka.vuodatus.net/blog/1722455

Heleena kirjoitti...

Kiitos kiittämisestä! Ihanasti olet saanut lehemän kuviin. Langassa on varmaan jotain vikaa, kun pölisikin aivan mahdottomasti. Mulle kävi kirjopirkkarasojen kanssa samoin, mutta kuivuivat takaisin mittoihinsa.

MarjutJ kirjoitti...

Toivottavasti pesu auttaa. Tuollainen harmittaa hirvittävästi. Lehmä on tosi söpö:)

Äiåän touhut kirjoitti...

Voi, kun kaunis hihatin meni toisennäköiseksi huuhtelun jälkeen. Toivottavasti pesu auttaa,niin työ ei mene hukkaan. Onpa pieni lehmä, mutta kaunis.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Voi harmi. Saako tuollaista lankaa myydä. Tee reklamaatio!

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! En tiedä liekkö tuossa Mustassa langassa se vika, käytin meinaan kahta eri kerralla ostettua erää tuon kutomiseen ja molempien ostokertojen langat pölisivät juuri samoin!
Pesua se odottaa edelleen, toivotaan että kutistuu :)
Niin ja kyllähän noita suurempiakin kavereita on mutta hihatin on niin "löpsö ettei sitä kyllä kenellekkään oikein hirviä tuollaisena antaakaan :)

Kaisa kirjoitti...

Voi harmin paikka! :( Tuota pelkään aina bambulangan kanssa, oli valmistaja mikä tahansa. Tuntuvat kovin venyväiseltä sakilta.

Solveig kirjoitti...

Auttaiskohan hellä pesu ja rumpukuivaus? Muistelisin, että joku oli blogissaan tehnyt niin. Ja onhan meitä sinua isompiakin pilvin pimein ;)

Sipi kirjoitti...

Kokeilin pesua kuumemmassa vedessä mutta hihatin venyi, jos mahdollista, vieläkin enemmän :D Se On nyt Ihan Kamala!
Malli-ystävä omistaa kuivaimen ja kokeilee onnistuuko rummussa kutistaminen :)