torstai 2. huhtikuuta 2009

Laukkukurssilla

Niinpä niin, mulla on Taas uus laukku :DKaarakassa oli Laukkukurssi, materiaaleina pellava- ja huopakangas. Minä valitsin pellavan, sekä päälli- että sisäkankaaksi.
Ensin laukkukangas värjättiin, halusin omastani vaalean harmaan..no ei tullut vaalean harmaata ei, vaan tuli tumma harmaa ja aika läikikäskin sellainen ;)Kokeilin laukkuuni ensimmäistä kertaa tehdä ns. vapaa tikkausta, eli ompelukoneessa valitaan parsinjalka, laitetaan pistonpituudeksi 0 ja poistetaan kokonaan syöttö eli kangasta pitää itse liikuttaa neulan alla aina siihen suuntaan mihin haluaa tikkauksen menevän ..olihan se vaikeaa! Summittain tikkailin laukkuun jotain köynnöksen tapaista ja sitten kun sen homman olis viho viimein oppinut niin laukku olikin jo valmis :D

En laittanut erillistä vuorikangasta laukkuun, koska sille tuli jo muutoinkin vahvuutta, kahden pellavakankaan välissä kun on vanukerroskin, että tikkaukset tulisivat siten paremmin esille. Yhden pienen taskun ompelin laukun toiseen päätyyn ja kiinnittimenä laukussa on magneettilukko.

(tähän kuvaan tuli jostainsyystä kummallisia aaltoviivoja)


Samalla kankaiden värjäys kerralla värjäsin myös yhden lankavyyhdin, siinä väritys sentään onnistui just niin kuin toivoinkin :)


6 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Livenäkin jo tuon laukun nähneenä voin vain ihastella. Noiden köynnösten tekemisessä olet onnistunut loistavasti.Siinä on vielä kukatkin aina köynnöksen päässä. Vanhat, hienot, sorvatut vyhyrinpuut pääsevät pitelemään kivan väristä lankaa.

malli45 kirjoitti...

Mitähän olisit saanut aikaan, kun nytkin näyttää ja näytti täydelliseltä!
Harmittelen vähän tuota punaista, jos olisi tullut sinistä, niin minä saisin kutoa siitä;)

MarjutJ kirjoitti...

Hieno laukku tuli! Eihän siinä ole mitään vikaa.

Sipi kirjoitti...

Heh, ei siitä kyllä mitään vikoja puutu :D
No ei vaan, käytössä se on hyväksi ja toimivaksi laukuksi todettu, joten hyvä niin :)

Pirena kirjoitti...

Punainen on aina kaunista, niinkuin tuossa lankavyyhdissä.
Alemman postauksen ruudullinen kangas on niin tutun näköistä. Minulla vaaleanpuna ja siniruudullista varastossa, yli 20 vuotta vanhaa nekin. Käytettiin feresikurssilla lakostamiseen avuksi hameen nurjalla puolella.

Sipi kirjoitti...

Tällä kertaa onneksi onnistui tuo langan värjäys ihan nappiin.. toisin kuin viimeksi, mihin Malli45 tuossa viittasikin, kun mun vihreäksi tarkoittamani lanka olikin lopulta sinistä ja Malli sai siten itselleen uutta lankaa :D