tiistai 24. maaliskuuta 2009

konehommia

Eilinen päivä meni koneiden ääressä, isäntä korjasi pesukoneen..



ja minä rääkkäsin ompelukonetta..hm..mulla tahtoo tuo kaasujalka olla niin raskas, että kone suorastaan huutaa mun käsittelyssä. Isäntä yrittää välillä muistutella että mun kone ei ole mikään teollisuuskone, ja että pitäis ajella sillä vähän rauhallisemmin :D

Kaarakassa meillä alkoi pari viikkoa sitten "pitsien tuunaus. Värjättiin vanhoja pitsiliinoja ja -nauhoja. Niille piti sitten löytää uusi kohde ja mallina meillä oli tyynyjä ja pitsiliinoista tehtyjä tauluja.
Minä en ole koskaan ollut oikein pitsien ystävä, joten melkoinen paniikkihan siinä iski kun piti yrittää kirppareita kierrellä ja etsiä pitsejä...yhden lakanan löysin jossa oli käsin virkattu pitsi reunassa ja se sitten lähti kirpparilta mukaan 3 eurolla.
Purin pitsin lakanasta irti. Värjäsin sekä pitsin että sen lakanan Kaarakassa ja tein niistä tällaisen koristetyynyn.



Tyynyssä on keskellä se pitsi ja molemmin puolin neljä laskostaitosta jotka kääntyilevät (kuvassa) vuoroin ylös ja vuoroin alas. Kääntymäkohtiin ompelin pieniä helmiä niin laskokset pysyvät asennossaan.


Ja kun vauhtiin pääsin niin pitihän sinne kirpparille lähteä toisenkin kerran..tälläkertaa pitsiä löytyi enemmän, ostin pari liinaa (ehkä myöhempää tuunausta varten) ja kapeaa pitsinauhaa joka oli aikojen saatossa jo pahasti kellastunut. Värjäsin aurinkovärjäyksellä pitsin täällä kotona punertavaksi ja tulostin vanhan valokuvan silityskuva-arkille ja niistä yhdessä syntyi mulle uusi kauppakassi :)



Valokuva on isännän mummusta, otettu 1915-1918 välisenä aikana, mummun ollessa alle kaksikymppinen. Pitsin kulmakohtiin ompelin vielä riviin pieniä valkoisia helmiä.

Tuli aika hieno kauppakassi :)



Kuvat eivät ole ihan edukseen mutta näihin on tyytyminen, Kaarakassa kun on pian Sennari-näppiläisten kevätnäyttely ja nämä minunkin tekeleeni jäivät sinne :)


"Välipalatyönä valmistui myös isännälle uudet sukat.



Lanka Fortissima socka Mexiko color 70 g

Perussukka 2o, 2n neuloksella, puikot 2,5 ja koko on 42