torstai 29. tammikuuta 2009

Pakkasrukkaset

Kaarakan kevätkausi aloitettiin lapasten teolla. Kudottiin isot lapaset, huovutettiin kotona pesukoneessa ja seuraavalla kerralla sitten kirjottiin kuvioita. Malleja kirjontaan oli montakin mutta minä "laiskana kirjontaohjeiden seuraajana" kirjoin vain muutaman pystysuora ompeleen mallista ja sitten loput vähän miten sattui neula kulloinkin kääntymään :)Pesukoneessa huovutetut pakkasrukkaset
-ohje Kaarakka, lanka kaksinkertainen Pirkanmaan kotityön ohut Pirkkalanka
-ohjeessa varattiin lankaa 150 g mutta tein omani hiukan ohjetta pienemmiksi ja mun rukkasiin meni lankaa lopulta vain 107 g
-puikot 6
-pesukonehuovutus 60' mutta mun koneella niistä olis tullut nukenhanskat noin kovalla lämmöllä, joten huovutin 40' ja huopui yhtä paljon kuin muidenkin lapaset :)


Vähän ehkä turhan isoksi nämä jäi mulle, mutta mahtuupa vaikka toiset lapaset sisälle.
Olen näitä pihalla jo pitänytkin ja yllättävän taipuisat ja ihanan pehmoiset näistä tuli !Muut langat mitä olen lapasten huovutukseen kokeillut huopuivat paljon kovemmiksi, jäykiksi, nämä on tosi pehmeät pitää..ihan vaan muistiksi itselleni, että tätä lankaa kannattaa lapashuovutuksiin käyttää :)
Kuva on, ainakin mun huonossa ruudussani, aika tumma, mutta oikea väri lapasissa on kaunis viininpunainen. Kirjailuihin käytin Fabelin punakirjavaa sukkalangan loppua ja hyvin toimii :)

7 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

KAuniit lapaset. Minäkin tykkään huovuttaa ohutta Pirkka-lankaa juuri tuon taipuisuuden takia ja pinta on nätti.

MarjutJ kirjoitti...

Kauniit lapaset! Minä vielä keräilen rohkeutta kokeilla huovutusta.

Tupuna kirjoitti...

Sievät lapaset.:)

Hyvä tietää lankamerkki huvutukseen. :)

Intsu kirjoitti...

Komeat tuli sun rukkasista! Vai olisiko nää rasat :D

Satu H kirjoitti...

kauniit!

Sipi kirjoitti...

Kiitos! Käytössä ovat nyt mulla koko ajan ja oikein mukavan tuntuiset :)

Solveig kirjoitti...

Mulla on ollut välillä todella huonoa tuuria huovuteltavien neuleiden kanssa. Munkin kokemus on se, että ohuemmalla langalla tulee kivempi lopputulos. Sun lapaset on kauniit.

Ja edellisen postauksen mekko on niin kiva.