sunnuntai 18. tammikuuta 2009

No onkos tullut jo kesä

EDIT 20.1. Lisäsin loppuun yhden kuvan.
--------------------------
Pikkuisia Rosee-kukkia olen tehnyt pikkuhiljaa, olikohan se marraskuuta kun yritin opetella myös kukkien toisiinsa liittämistä pelkillä ketjusilmukoilla, vaan ei se mennyt mun jakeluun millään vaikka mulla oli kyllä hyvä opettajakin, kiitos vaan Heleena :) Taistellen mutkalle meneviä virkkauksia vastaan sain tuolloin peräti kymmenen kukkaa liitettyä toisiinsa, mutta sitten mun taisteluinto lopahti ja luovutin..oli se muka niin vaikeaa! Heitin kukat pussissa kaappiin ja unohdin koko jutun.
Joulun aikaan innostuin taas tekemään noita kukkia ja kun niitä nyt tammikuun puolessa välissä aloin laskemaan niin niitä oli jo toista sataa! Päätinpä viimein ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä kukista liivin.. olihan se työlästä, niin helpon oloista vaan silti niin vaikeaa, mulla meinas jatkuvasti mennä virkkaukset niin mutkalle, että kukat oli aluksi suurinpiirtein joka toinen aina väärinpäin :D
Mutta, sinnikkyys palkitaan ja lopuksi jo nauratti että, eihän tämä niin vaikeaa olekkaan! no, sen verran vaikeaa edelleen, etten kukkia sen kummemmin sommitellut vaan pistelin kiinni toisiinsa ihan siinä järjestyksessä kun niitä sattui käteen pussista otettaessa tulemaan.. Sillälailla syntyi siis tämmöinen Kevätkukka liivi :)



Kuvia on otettu sisällä ja ulkona ja molemmissa oli ihan yhtä huono valo!







-Rosee kukkasia liivissä on 174 kappaletta.
-Kukat on väkerretty Rosee mohairista ja Kitten mohairista, sekä keltaiset kukat jostain nimettömästä mohairista, jota mulla oli vain pieni nöttönen.
-Liivi painaa 81 g ja yhden kukan halkaisija on n. 4 cm.

Kukat on siis tehty tällaisella muovisella roseelaitteella, jolla on mahdollista tehdä monen kokoisia kukkasia, minä tein pienimmällä kehällä. Laitteen olen ostanut viime syksynä Kauhavan Kangas-Aitasta .


Vielä lähikuvaa kukista ja siitä muka niin vaikeasta yhdistämisestäkin :D


Tykkään kovasti tästä liivistä, on niin kevyt, lämmin ja väreiltäänkin se on kuin keväinen kukkaniitty :)
----------------
LISÄYSTÄ 20. 1 klo 12.15
Laitan tänne vielä kuvaa näistä Rosee laitteista. Oikeanpuoloinen puinen roseelaite on se kai yleisemmin myynnissä oleva ja sillä saa kahden kokoisia kukkia aikaiseksi.Siinä Pienimmän kukan halkaisijaksi tulee 8 cm ja tämä vasemmalla oleva muovinen versio mahdollistaa siis nämä tekemäni pienen pienet kukat, joiden halkaisija on siis puolet pienempi eli 4 cm. :)

----------------------------------------------------
Pirena lähetti minulle tällaisen halauksen Kiitos :)
--------------------------