sunnuntai 18. tammikuuta 2009

No onkos tullut jo kesä

EDIT 20.1. Lisäsin loppuun yhden kuvan.
--------------------------
Pikkuisia Rosee-kukkia olen tehnyt pikkuhiljaa, olikohan se marraskuuta kun yritin opetella myös kukkien toisiinsa liittämistä pelkillä ketjusilmukoilla, vaan ei se mennyt mun jakeluun millään vaikka mulla oli kyllä hyvä opettajakin, kiitos vaan Heleena :) Taistellen mutkalle meneviä virkkauksia vastaan sain tuolloin peräti kymmenen kukkaa liitettyä toisiinsa, mutta sitten mun taisteluinto lopahti ja luovutin..oli se muka niin vaikeaa! Heitin kukat pussissa kaappiin ja unohdin koko jutun.
Joulun aikaan innostuin taas tekemään noita kukkia ja kun niitä nyt tammikuun puolessa välissä aloin laskemaan niin niitä oli jo toista sataa! Päätinpä viimein ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä kukista liivin.. olihan se työlästä, niin helpon oloista vaan silti niin vaikeaa, mulla meinas jatkuvasti mennä virkkaukset niin mutkalle, että kukat oli aluksi suurinpiirtein joka toinen aina väärinpäin :D
Mutta, sinnikkyys palkitaan ja lopuksi jo nauratti että, eihän tämä niin vaikeaa olekkaan! no, sen verran vaikeaa edelleen, etten kukkia sen kummemmin sommitellut vaan pistelin kiinni toisiinsa ihan siinä järjestyksessä kun niitä sattui käteen pussista otettaessa tulemaan.. Sillälailla syntyi siis tämmöinen Kevätkukka liivi :)Kuvia on otettu sisällä ja ulkona ja molemmissa oli ihan yhtä huono valo!-Rosee kukkasia liivissä on 174 kappaletta.
-Kukat on väkerretty Rosee mohairista ja Kitten mohairista, sekä keltaiset kukat jostain nimettömästä mohairista, jota mulla oli vain pieni nöttönen.
-Liivi painaa 81 g ja yhden kukan halkaisija on n. 4 cm.

Kukat on siis tehty tällaisella muovisella roseelaitteella, jolla on mahdollista tehdä monen kokoisia kukkasia, minä tein pienimmällä kehällä. Laitteen olen ostanut viime syksynä Kauhavan Kangas-Aitasta .


Vielä lähikuvaa kukista ja siitä muka niin vaikeasta yhdistämisestäkin :D


Tykkään kovasti tästä liivistä, on niin kevyt, lämmin ja väreiltäänkin se on kuin keväinen kukkaniitty :)
----------------
LISÄYSTÄ 20. 1 klo 12.15
Laitan tänne vielä kuvaa näistä Rosee laitteista. Oikeanpuoloinen puinen roseelaite on se kai yleisemmin myynnissä oleva ja sillä saa kahden kokoisia kukkia aikaiseksi.Siinä Pienimmän kukan halkaisijaksi tulee 8 cm ja tämä vasemmalla oleva muovinen versio mahdollistaa siis nämä tekemäni pienen pienet kukat, joiden halkaisija on siis puolet pienempi eli 4 cm. :)

----------------------------------------------------
Pirena lähetti minulle tällaisen halauksen Kiitos :)
--------------------------

23 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Niin kiva liivi rosee-palasista tuli! Meinaatkos laittaa sen ylle keskiviikkona:)

Mari kirjoitti...

Onpa kaunis liivi! :) Minullakin on tuo rosee-laite, pari vuotta sitten ostin ja silloin sillä jotain tein (ponchon ja laukun ainakin). Pitäisi varmaan joskus taas kaivaa esiin. :)

malli45 kirjoitti...

Kaunis on! Monenlaista saa Rosee-kukkasista!

möhönasu kirjoitti...

Kaunis kukkaliivi :)

Niina kirjoitti...

On kaunis, on :)

Olen miettinyt mitä tehdä kaikista mohairlangoista mitä mulla on, tässä tais tulla vihje, äidille liivi :)

Tupuna kirjoitti...

Kaunis liivi...passaa kevään tulla. :)

Seijasisko kirjoitti...

Aivan ihana liivi.<3

Pirena kirjoitti...

Onkin jännän näköinen liivi, ei varmaan toista samanlaista äkkiä tule vastaan.

hekku kirjoitti...

Voi että on kaunis! Ihan sun näköinen :)

lettu kirjoitti...

Wautsi, todella upea :)

Amalia kirjoitti...

Voi jeekula miten on nätti!! Omistan kanssa kyseisen laitteen, enkä ole tehnyt sillä mitään. Kai mulla joku ajatus oli, en vaan enää muista mikä =)

MarjutJ kirjoitti...

Kauniin liivin sommittelit! Sain synttärilahjaksi tuon laitteen, mutten ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

Heleena kirjoitti...

Niin ihana ja taas just Sulle, väreineen ja koruineen. Heti huomasin Kissulin! Kiva nähdä livenä, ehkä huomenna...??

Sipi kirjoitti...

Kiitos :)
-Nämä pienet kukkaset on jotenkin niin herttaisia!
-Kukat on ihan ylihelppoja ja nopeita tehdä, kannattaa kokeilla!

-uusia ideoitakin pukkaa koko ajan vaan saa nähdä toteutuuko ne sitten ikinä, tuo kiinnittäminen edelleen vähän tökkii, se ei vieläkään ole mulle kovin helppoa, vaikka harjoitusta toki melkoisesti tulikin kun niitä 174 liitti toisiinsa :)

-Laitan liivin päälle sekä tiistain (Heleena) että keskiviikon (Intsu) tapaamisiin niin näette sen sitten molemmat ihan livenä ;)

Tykkään tästä edelleen kovasti :)

Kaisa kirjoitti...

Voi kun kiva liivi!! Kyllä sillä munkin puisella rosee-kiekolla pitäisi saada tehdyksi pikkukukkia, pitäisköhän ottaa mohairjämät käyttöön... :)

Pirena kirjoitti...

Sinulle jotain blogissani.

Sipi kirjoitti...

Kaisa; Jos sulla on se myynnissä oleva puinen rosee, sillä ei saa näin pieniä kukkia tehtyä, siinä pienimmän halkaisijaksi tulee 8 cm kun tässä muovisessa tulee 4 cm..laitan selvyydeksi kuvan laitteista tuonne postauksen perään :)

Pirena; Kiitos :)

Pirena kirjoitti...

Mulla on tuo sama laite 70-luvulta ja siinä on 3 kiekkoa sisäkkäin, muovia, vihreä/oranssi. Enpä ole sillä mitään vääntänyt sitten sen vuosikymmenen. Olisikohan aika ottaa esille.

Pitsisukka kirjoitti...

Liivisi on niin kaunis!

Sipi kirjoitti...

Pirena; Olenkin nähnyt jollakin sellaisen värikkään, vanhemman laitteen, se on hyvä ja toimiva väline!
On niin kiva, että kaikki nämä vanhat käsityötavat ponnahtaa aina uudestaan pinnalle :)

Pitsisukka; Kiitos :)

Satu H kirjoitti...

kiva liivi! mullakin ois tuo puinen rinkula, pitäiskin joskus ottaa esille ja tehdä sillä jotain viimeinkin kun vaan pelkän kokeilun asteelle on jäänyt..

http://salomea.vuodatus.net/ kirjoitti...

70-luvulla oli muoti-ilmiö, sisarellani oli sellainen ja joku shaali tehtiin ja siihen jäi. Sormet sotkeentuivat kuvioihin ja oli hankala käyttää. Lapset sillä leikkivät pistivät muovi-elämiä "aitaukseen".

Sait aikaan kerrassaan upea liivi ja hienot värit.

Sipi kirjoitti...

Kiitokset Satu H ja Salomea :)

Tuo rosee häkkyrä on kyllä monipuolinen kapistus, moneen sillä voi kukkaa tehdä ja voipa se tosiaan toimia leikeissä vaikka eläinten aitauksenakin :D