torstai 1. tammikuuta 2009

2009

Joulu meni ja vuosikin vaihtui, toivotaan, että nyt alkanut vuosi olisi edes pikkuisen edeltäjäänsä parempi :)

Minä se sairastelin koko joulun ajan, koneellakaan en ole jaksanut olla, tuntuu että kaiken aikaa on jotain vaivaa menossa.
.kirjoitanpa tähän itselleni tämän joulunajan kipuilun oikein muistiin..josko sitä muistia vielä tarvittais tulevalle hammaslääkärireissulle...
Siis ensin, just joulun alla, mä luulin saavani sydänkohtauksen! yhtäkkiä rintaa puristi kovasti ja hengittäminenkin oli työlästä.. isäntä mut sitten vei viimein päivystykseen, kun olo ei levossakaan helpottanut..päivystyksessä mulla sitten todettiin ihan mahdottomat verenpaine lukemat, 170/120 .. sydänfilmi oli onneksi ok :)
Mitään järjellistä selitystä noin koviin paineisiin ei löytynyt joten nyt sitten vaan seurataan tilannetta. Joudun kulkemaan mittauttamassa paineita neuvolassa nyt kolme kertaa viikossa..varsinkin tuo alapaine heittelee melkoisesti, se on nyt mittauksissa ollut 98 ja 110 välillä, jollei ala pian laskemaan niin aloitetaan verenpainelääkitys, tylsää, noita pillereitä kun alkaa jo muutenkin olemaan niin paljon, ettei sitä kohta enää muuta jaksa syödäkkään !

Jouluaatto sentään meni ihan mukavasti, pukki toi kivoja lahjoja ja ruokakin oli oikein hyvää, katsottiin elokuvia ja pelattiin pelejä, nautittiin ja laiskoteltiin. Oli tosi kiva jouluaatto :)

Mutta joulupäivän aamuun sainkin sitten herätä hammassärkyisenä :(
Kipu oli heti aamusta melkoisen kovaa ja hammaslääkärit kaikki joululomalla..muutama päivä ja yö siinä kului kävellessä edestakaisin...mikähän siinä onkin kun kipeänä pitää kokoajan kävellä... ja niellessä itkua, mulla ei ikinä ole ollut niin kipeää hammasta! Jyske tuntui koko päässä, ihan kuin olisi vedetty hampaita ja toista korvaa irti, ihan mieletöntä kipua..viimein 27 pvä oli yksi hammaslääkäri paikalla särkypotilaita varten ja sain sinne heti ajan, kuullostin varman puhelimessa melkoisen pahalta kun pelkkä puhuminenkin oli siinä vaiheessa jo todella kivuliasta...hampaasta ei tutkimuksessa löytynyt reikää ja niinpä se kuvattiin. Kuvasta löytyikin sitten melkoinen yllätys, mulla tehtiin juurihoito kyseiselle hampaalle joskus vuosia sitten ja nyt kuvaus paljasti, että juureen olikin jäänyt melkoisesti moskaa :o ..nyt se moska oli jostain syystä alkanut siellä juuressa jylläämään ja oli pahoin tulehduttanut hampaan juuren ja jo melkoisen pätkän leukaluutakin!..siitä se kauhea kipu johtui, lääkäri sanoi, ettei luukipuun särkylääkkeet auta, vain antibiootti helpottaa.. Tulehdus oli niin paha, ettei hampaalle sitten tohdittu tehdä mitään, vaan nyt on kova lääkekuuri päällä, antibioottia 1 tabletti joka kuudes tunti plus särkylääkkeet päälle... eilen se oli viimein se odotettu ensimmäinen täysin kivuton päivä-JEE :D
-aatella jos ne verenpaineetkin olis vaan tuosta hammasvaivasta johtuvia, että jospa se oireili jo ennemmin nostamalla paineita..no, huomenna aamulla ne taas mitataan.
Maanantaina täytyys sitte soittaa sille hammaslääkärille joka juurihoidon aikoinaan teki..päivystävä lääkäri kyllä pois lähtiessäni sanoi aika kummasti.. että "kyllä olen tyytyväinen kun saan pukata sut omalle lääkärillesi, tuon hampaan korjaaminen kun on melkolailla mahdoton tehtävä" :o
No Huh, vähänkö mua nyt hirvittää!

Mut nyt sairastamiset ja valittelut sikseen, käsityöblogihan tämä edellen on :D Valmiina siis yhdet sukat.



Lanka Step 60 g, koko 42 ja malli Spey valley kirjasta Knitting on the road.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille :)