tiistai 9. joulukuuta 2008

Valmiita

töitä riviin..
Freedom spirit 100% villa, huivi pitkittäin virkaten 8 koukulla kiinteitä, hapsut virkkasin 4.lla. Mittaa huivilla pari metriä, lankaa meni kaikki kolme kerää a' 50 g mutta huivi painaa silti vain 132 g :DVirkaten 8 koukulla nämäkin, lankana kuvassakin näkyvä huopanen.Tämän Novitan Taikajakunkin tein viime kuussa, vaan on unohtunut laittaa tänne.
Lankana on Teddy, jota meni S/M kokoon 550 g kukkasen kanssa. Kuvaa en muistanut uuden omistajansa päällä ottaa, joten nyt vain tällainen "mytty :)


Joulua jo teettää kovasti, joten uusia koristeitakin on väsättynä..
Oveen tein huovuttamalla tällaisen sydämen. Kuvan tämäntapaisesta näin jossain kirjassa/lehdessä ja kokeilin tehdä sen mukaan tätä omaani. Aika paljon meni villaa kun en ymmärtänyt vasta kun lopussa, että olis varmaan kannattanut laittaa sydämen sisälle muutakin kuin ohut rautalanka!..no, olihan tuota vihreää villaa niin että sai huovuttamallakin tuota paksuutta. Kukkaselta näyttävä roikkuva osa yrittää olla joulukello, ja on siellä kellossa kulkunenkin sisällä vaikkei se näy :) Kellon huovutin pienen muovimunan päälle ja leikkaamalla siistin vain nuo alareunat.ja kun märkähuovutukseen innostuu tein sitten kasan kaulaankin laitettavia sydämiä :)
..ja huovutin sitten pieniä pallojakin..neulalla hopealanka pallosta läpi ja niin on koristenauha valmis..ja vieläkin helpommat koristeet saa tehtyä kun leikkaa kuvioita huovasta ja pistelee ne suoraan hopeanaruun, vähän helmiä mukaan ja se on siinä!
Nuo molemmat hopealanka-koriste-nauha ideat on löytyneet Kaarakasta :)


Kaarakassa oli eilen hopeapallojen tekoa, kuvassa olevat hopeapalloni olen tehnyt jo aiemmin mutta nyt sitten innostuin kokeilemaan palloja narusta..ja kun tämä innostuu niin tulee aiotun yhden pallon sijasta taas aika monta :DJa monen kokoista palloa.
Tässä mun palloista isoin, kahdella eri punaisella rakennettu, halkaisija jotain 22-23 cm..


ja tämä viimeinen, valkoinen, joka oli ensimmäinen palloni.
Pallo on hieman tuota kaksväristä pienempi, mutta paksusta ja jäykästä paperinarusta tehty-Paksu paperinaru oli kyllä turhan kovaa tähän hommaan, ei meinannut pysyä rullalla vaan pyrki kokoajan pois ja sitten palloksi pyöritettäessä se meni ihan väkisin itsekseen solmuun..huh..mutta tulipahan kokeiltua :)
Tässä valkoisessa pallossa ei ole niin tiiviilläkään nuo narut joten, tästä näkee hyvin tuon kaaospunontasysteemin.
Tosi hauskaa hommaa!

Ja ajatella, joululahjoista mulla on tekemättä Enää Yksi! Ja sekin on jo aikalailla loppusuoralla joten melkoisen hyvältä näyttää- ei tuu jouluressiä! , tarttee vain vähän siivota ja vähän leipoa ja..ja pitääsköhän mun nyt viimein vaihtaa samalla nuo kesäverhotkin edes vähän talvisimpiin :D

7 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Katselin noita palloja messuilla ja ovat todella hienoja. Niinkuin sinunkin pallosi:)

Tupuna kirjoitti...

Oletpa ollut ahkera...kaikkea kivaa saanut aikaan:)
Mukavaa joulun alusaikaa:)

möhönasu kirjoitti...

Ihania nuo naruista tehdyt pallot! Olen katsellut niitä monta vuotta, mutta enpä vaan saa aikaiseksi itse tehdä...

Rasa kirjoitti...

Kivan värinen huivi! Muistan nuo pallot lapsuudestani, en kyllä tiedä, oliko ne tehty silloin paperinarusta, joko se oli kolmekymmentä vuotta sitten keksitty?!

Satu H kirjoitti...

ootsää kyllä ahkera, miten ehditkin tehdä niin paljon kaikkea! :)

Marle kirjoitti...

Ihania joulujuttuja olet tehnyt. Pallot vaikuttavat mielenkiintoisilta.

Sipi kirjoitti...

Kiitos :)
Noita palloja oli kiva tehdä-ilmapallon päälle liimassa kasteltua narua-helppoa ja hauskaa :)