keskiviikko 3. joulukuuta 2008

hahtuvan tuhoamista

Hyvää joulukuuta! Puikot on heiluneet kaiken aikaa niin ettei edes päivityksiä ole ehtinyt tekemään, joulu tulee tosiaan taas vauhdilla :)

Yhden joululahjan hommasin jo itsellenikin, Marlelta ! Se on aivan ihana rahakukkaro! Se pussukka kotiutuikin ihan ennätysajassa ja oikein boonusten kera :)

(mun ottama kuva on vähän huono mutta paremmat kuvat löytyy linkeistä kuvan alta )Kukkaro, ruskeaa pellavaa, jossa on vaalea/beessi ruutuinen puuvillakangas vuorina ja vetoketju kiinnitys, hieno kangasmerkki kruunaa kukkaron-Ihana !
Ja vielä Yllätyksenä Marle lähetti mulle ihastuttavan valkoisen puuvillapussukan , (jota jo ehdin kuolata Marlen blogissakin:)) ja koirakortin jossa lukee "Kannatti herätä!" :D Kannatti tosiaan herätä kun paketista paljastui noin ihana sisältö-Kiitos vielä sinulle Marle- nämä on aivan Ihania!
-----------

Kutomishommina päätin tuhota viimein, jo reilu vuosi sitten ostamani, Pirtin kehräämön sateenkaarihahtuvaa, tein siitä kasan hattuja :)Hmm, että sellasia :D

Ylin kuva oikealla, on käytetty Pirtin kehräämön hahtuvaa yksisäikeisenä n. 40 g ja kaverina siinä on Pirtin kehräämön Finnwool karstalankaa (100%villa) n. 70 g. Pipon kudoin Kaarakasta saamallani ohjeella, mutta siitä tuli ihan valtava mösä- piti huovuttaa kahteen kertaan ennenkuin pieneni tarpeeksi , ohjeessa silmukoita oli 80 mutta mulle olis varmaan 70 kin riittänyt :)
Kaksi muuta pipoa tein omana sovelluksenani- toisessa yläkuvan pipossa määrät arviolta samat kuin edellä kirjoitetut ja langatkin samat, malli vaan sellanen neliö-kahteen kertaan piti sekin huovuttaa..alin kuva on taas pelkkää sateenkaarihahtuvaa kaksinkertaisena. Tein tuollaisen vähän toispuoloisen hatun, toisella puolen sivusta reuna kääntyy lierin lailla ylöspäin ja toisella puolen on vain suora reuna, päälaelle kudoin kavennusten lopussa kolme pitkää narua i cordina kolmella silmukalla kunkin..

Tässä vielä pipot rivissä.Huivi on Kaarakan ohjeella virkattu, mutta tein sen kolminkertaisesta hahtuvasta ja sitä vaihteeksi huovutin sitten vähän liikaakin, siihen olis varmaan riittänyt pelkkä käsinhuovutus niin olis jäänyt pehmeämmäksi..hahtuvan määrää ei tullut punnittua...Melkolailla hyvin sain hahtuvakasaa hupenemaan, mutta sen töpeksin tein, etten huolehtinut allergialääkkeiden otosta, hahtuvahan pöläjää kans melkoisesti ja huovutuksen jälkeen kun pipoja vaihteli päähänsä ja venytteli muotoonsa niin irtoavaa hahtuva nöyhtää oli sitten melkoisesti pitkin hiuksia ja hengitykseenkin se pölyttäminen ottaa...ja niinhän siinä sitten kävi, että tämän päivän olenkin sitten viettänyt terveyskeskuksessa..vaivaiset viisi tuntia sai odotushuoneessa istua ja kärsiä, mutta lopulta sieltä taas sai vaivoihinsa lisää lääkettä-että eiköpä se tästä :)

6 kommenttia:

Tiinuli kirjoitti...

Suloisia pipoja ja komea huivi,, olet ollut tosi ahkera. Tuo hahtuva-pöly on kamalaa keuhkoille,, huomasin saman kun olen nyt lähiajat puuhaillut huovutuslankojen kanssa,,

MarjutJ kirjoitti...

Söpöjä pipoja ja hieno huivi! Hurjasti olet taas saanut aikaan:)

JaanaM kirjoitti...

Ihania pipoja! Varsinkin se rastapipo! Voi kun mullekin kävis joku päähine, mutta ku ei :(

malli45 kirjoitti...

Kivoja hattuja! Ja huivi!
No, saitpa vielä kauan odottaa!Onneksi sait apuakin...

Satu H kirjoitti...

Hienoja hattuja! Huivikin on komia. :)

Sipi kirjoitti...

Hatut on kivoja, kunhan nyt tulis vaan ne pakkaset :)