keskiviikko 5. marraskuuta 2008

neulottua

Sukkalankaklubin uusin lanka on Fyberspatesilta , ihanan pehmeää lankaa (90% alpakkaa, 10% nylonia) ja vaikken kauheasti sinisen värin ystävä olekkaan, niin tässä langassa tuo vaalean sininen väri yhdistettyna vihreään on oikein kaunis. Tästä saattaa muodostua itselle huivi tai jotain-tuskin kuitenkaan maltan näin hienosta langasta sukkia tehdä :)Yhdet sukat on valmistuneet vähän paksummasta langasta eli ihan perus mallilla pitkävartiset saapassukat.
Lanka 7-veljestä 138g, puikot 3,5 ja sukkien koko 43
Kuvani vääristää jälleen väriä, mutta lanka on oikein kaunis tumma vihreä :)Itselleni neuloin hihattimet.
Hihattimen ohje; Novita syksy/2008 malli 72. Novita Rose MohairNeulos on venytettynä oikein reikäistä, mutta tätä omaani en kostutellut enkä venyttänyt, syystä, että tuli tehtyä jo valmiiksi niin pitkät hihat, ettei niitä passaa kyllä enää yhtään pitemmiksi venyttää :)Lankana on nimen mukainen Novitan Rose Mohair, jota kului vain 119 grammaa.
Melkolailla ohjeen mukaan tein; hihansuut 1o, 1n puikoilla 4, tämän resoriosuuden tein ohjetta lyhyemmän, ohjeessa hiharesorin pituudet on 15 cm-mulla vain 7cm ja kuvio osuuden kudoin 6.n puikoilla ohjeen 7.n sijasta.Ihan reilulta neuleelta tämä tuntuu -hihat kun on niin leveät, että selkäpuolen osuuskin on melkeen kuin pienessä paidassa :)

Tämä Novitan Rosee mohair oli lankana mulle ennestään kokeilematon ja vaikka neuloessa sen kanssa meinas välillä hermo mennä, langan jatkuvan takkuilun vuoksi, niin kyllä lopputulos oli vaivan arvoinen - kevyt, ilmava ja silti niin ihanan lämmin :)

7 kommenttia:

marja kirjoitti...

Ihana hihatin.Kaunis ja ilmava:)!

MarjutJ kirjoitti...

Kaunis hihatin! Pitäsi varmaan itsekin kokeillä mallia, mutta luultavasti eri langalla, koska mohairit tuppaavat kutittamaan.

Intsu kirjoitti...

Oi kuinka hieno hihatin. Sinä se osaat vaikka mitä!

Tupuna kirjoitti...

Kaunis hihatin :)

Marle kirjoitti...

Kaunis hihatin! Sinä ja blogisi saavat minulta tunnustuksen. Nouda se blogistani, kun ehdit.

Sipi kirjoitti...

Marja ja Tupuna; Kiitos, hihatin tuntuu mukavalta päällä :)

Marjutj; Minä kans tuota mohairia vähän pelkäsin, että kuinka se kutkuttelee, mutta en pitänyt tätä Novitan mohairia ollenkaan pahana, vaikka kutoessa se pöläjikin niin, ei se ärsyttänyt yhtään niin kuin aiemmat mohairit mitä olen kokeillut :)

Intsu; Kiitos, tuosta osaamisesta niinkään tiedä mutta kova minä olen kaikkea kokeilemaan :D

Marle; Kiitokset tunnustuksesta :)

Satu H kirjoitti...

ihanan lämpimältä näyttää hihatin, vaikken minäkään mohairista perusta..