maanantai 27. lokakuuta 2008

Taas on villoja pöllyytetty

Valmistui huovuttamalla kahdetkin lapaset. Samalla tekniikalla tein kuin Nämä ekatkin.
Tyttärelle menee pukin pussiin joulua odottelemaan tällaiset sinivoittoiset lapaset.

Ja itselle halusin kans mutta vihreet :)
Tässä lapasen alkukoko,


melkoisen iso lapanen pitää siis huovasta ensin leikata, sitten neulahuovuttaa pinta kauttaaltaan ja lopuksi minä ompelin käsin villalangalla kaikki lapasen kolme osaa yhteen (voi ne kuulemma ommella koneellakin) Sitten vaan märkähuovutetaan niin kauan, että lapanen on viimein kutistunut oikeaan kokoonsa. Tässä valmiit

..aika kivat..."kunpa tulis edes pakkaset, siitä Suomalaiset tykkää"..vai oliko se Norjalaiset tykkää... joku vanha laulu kumminkin, kun se soi mun päässäni näitä tehdessä :D

Vihreetä villaa jäi vielä niin paljon, että Kokeilin taas huovuttaa jonkinmoista laukkua. Laukkuja on kyllä jo liikaakin vaan pakkohan niitä on kaikkia tekniikoita kokeilla, että oppii löytämään sen omimman ;)
Tämän pussukan huovutin nyt kahdessa palassa ja ompelin lopuksi palat yhteen. Oli kyllä helpompi tapa tehdä mitä tuo edellinen jossa huovutin samaan aikaan nuo saumatkin, tässä oli vaan tekeminen, että sai tehtyä kaksi samankokoista palaa! On ne nyt suurinpiirtein samankokoisia vaikkakin vähän rumasti tuli kyllä ommeltua ne yhteen. Sangat on pyörittämällä huovutettu siis semmoista kokeilua myös, että eivät tule kyllä kestämään käyttöä, niistä tuli niin ohkaset :)



On se kyllä mukavaa hommaa tuo huovuttelu, kunhan tuo niska/hartiaseutu vaan kestäis-nyt tahtoo huovuttelujen jälkeen olla parikin päivää pää ihan vietävän kipee..liekkö fibro joka ei tuosta hommasta tykkää vai onkohan mulla tosissaan vaan niin hirveän huono kunto!?! :o Astmakohtauksia ei sentään villasta enää tule kun Mukava Lääkäri ymmärsi tämän "itse tekemisen palon" ja määräsi harrastukseen kunnon lääkkeet! :)