torstai 9. lokakuuta 2008

Huovutushaasteen Taulu

Tartuin innokkaasti Risulinnun antamaan huovutus haasteeseen ja kokeilin ekaa kertaa märkä huovuttaa jonkinmoista kuvaa... Ei se homma tuntunut ollenkaan vaikeelta, mutta kylläpä se villa levisikin paljon siinä huovutuksen edetessä-Ensimmäisen kokeilun tuloksena on melkoisen myrskyn kourissa oleva värikäs puu :DToisena päivänä sitten aattelin ottaa opikseni ja tein Oikein tarkasti huovutettavan kuvan, pikkuisia villansäikeitä kerrallaan kuvaan, vähän kuin maalaten.. Melkolailla kauan siihen meni,mutta aika hyvin se onnistui, mutta, mutta huovuttaessa taas ne kaikki pikkutarkat osat sitten vaan katosi sinne jonnekkin.. Meikäläisen huovutus kokeilu kun eteni sellaisella tavanomaisella MuTu-tuntumalla eli että kyllä sitä ihminen tekemällä oppii :)

Huovutushaasteen Taulu esittää; Hirvi syksyisellä suolla =)

Liekkö tuo kaveria vailla, vai noita taivaan värikkäitä tuliako se ulvoo.Taulun reunat mulla jäi ihan kamalan kuppuralle ja röpelöisiksi-lopussa yritin niitä jo kaulimellakin painella ja pyöritellä sileämmiksi-ei onnistu- kuinkahan ne näkemäni hienot ryijyt on aina niin sileäreunaisia-leikataanko ne tasaisiksi lopussa ?
Minä nyt kokeilin peittää ne epätarkkuudet kehyksillä..mutta ehkä ne pitäis maalata tummemmaksi, vois sopia paremmin...
Taulun koko on noin 32*32 cm

Tuo hirvi muuten näytti heti isännän mielestä porolta ja minustakin nyt ehkä enempi peuralta :D

Märkähuovuttaminen oli kyllä niin mukavaa, että sitä pitää harrastaa toistekin :)

17 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Todella hienosti sait tuohon hirvikuvaan villat paikoilleen jos ihan asettelemalla teit.

Helpompi konsti saada tarkkarajaista on tehdä ohutta esihuopaa rullaten ja leikata kuviot siitä. Esihuopaa huovutetaan vain sen verran että pysyy kasassa, ei liikaa että vielä tarttuu varsinaiseen paikkaansa.

Lisäilen postauksen linkin haaste-sivulle. Lisääkin sopii toki huovuttaa, lisäillään sitten uudestaan :)

Illanjatkoja!

Sipi kirjoitti...

Oho,Risulintu, sinäpä olit nopea :D
No, minä jo tuossa mietinkin, että tavataankohan ne ryijyt mahdollisesti tehdä jonkin ohuen huovan päälle, se kun tuntuis helpommalta..minä aloitin ihan tavallisella villalla, revin niitä paloiksi ja kostuttelin ja kun pohja oli suht valmis sitten "maalailin niillä värjätyillä villoilla noita kuvia,eli pistelin käsin villaa villan päälle. Ihan mukavaa joskin hidasta hommaa,mutta toisaalta mikäpä kiire tässä on :)

Tupuna kirjoitti...

HIenojahan noi on ,,,puhuu jolla ei ole hajua koko hommasta :)

savisuti kirjoitti...

Tosi kauniita "tauluja" olet huovuttanut. Villa käyttäytyy juuri noin, että se leviää jos et ole esihuovuttanut mutta minusta siinä juuri piilee sen kauneus. HIENOJA!

Kaikista varoituksista huolimatta halusin kokeilla aronianmarjoilla villalangan värjäämistä ja se onnistui aika kivasti. Postaan värjäyksestä huomenna jossakin vaiheessa.

MarjutJ kirjoitti...

Hienoja taas kerran! Minullakaan ei ole hommasta minkäänlaista kokemusta,

Satu H kirjoitti...

siis WAU mitä taideteoksia! molemmat upeita. alemmasta mulle tuli heti mieleen lapin ruska, revontulet ja porot. :)

Niina kirjoitti...

OOH, upeita1 Mulle kans :D ite en varmaan osaa :)

tuikkunen kirjoitti...

Todella upeasti olet saanut villat aseteltua.
Kokeilin kanssa vähän aikaa sitten ihan vain asettelemalla villoja, mutta minulla ne levisivät paljon enemmän! Esihuovuttamalla saa tarkkarajaisempaa, mutta toisaalta tuossa on nyt sellainen ihanan eläväinen tuntu.

hekku kirjoitti...

Sä oot ihmekätevä otus :)

Kyllä tuo on ihan selvä hirvi. Ne tietää jotka asuu niiden likillä :)

t. nimim maalaasmettäläänen

Intsu kirjoitti...

Voi että sulla on taitoa joka alalle! Tuo hirvitaulu on tosissaan hieno!

Sipi kirjoitti...

Kiitos, kiitos, kaikkea uutta on niiiin mukava kokeilla =)
Pitkään aikaan en ole oikein piirrellyt enkä kuviakaan maalaillut, niin tämä villoilla maalaileminen oli oikein mukavaa ja jännittävääkin-kun lopputuloksesta ei voi olla ollenkaan varma :)
Täytyy kyllä kokeilla tuota esuhuovuttamista ja katsoa millainen ero töihin niin tulee, kiitokset kovasti vinkeistä :)

Mari kirjoitti...

Voi vitsit miten hienoja töitä!!! :)

Sipi kirjoitti...

Kiitos Marillekin :)

Kaijaleena kirjoitti...

Tulin katsomaan näitä huovutushaasteen töitä. Löysinpä kommenteistasi uuden sanan "esihuovutus". Pitää ottaa selvää mitä tarkoittaa. Minulla oli samoja leviämisongelmia kuin sinullakin.Pitääpä käydä tätä huovutusta oikein opiskelemaan, koska mukavaa sitä oli tehdä.
Sinun hirvesi on upea.

Anna-Reetta kirjoitti...

Kuva märkähuovutuksella on varmasti aika vaikea, itse en ole edes kokeillut. Hienosti olet sen kuitenkin saanut

Marle kirjoitti...

Kivaa, että on muitakin ensikertalaisia. Hienot taulut olet onnistunut huovuttamaan. Hirvitaulu on upea. Tuo oli minullekin uusi tieto, että voi esihuovuttaa jotakin ja leikata siitä sitten kuvio. Koko ajan sitä oppii uutta.

pirjo kirjoitti...

Kauniita tauluja. Mä olen laittanut pienet yksityiskohdat neulahuovuttamalla päälle. En tiedä onko se ihan oikea tapa ja sääntöjen mukaista?!!