torstai 29. toukokuuta 2008

mosaiikkia ja ompelua ja värittämistäkin

Valmistuneita ruukkuja.. ja vähän huonohkoja kuvia niistä..

---------------------------------------
Olohuoneen ikkunat on pesty ja kesäverhot ommeltu..kapeaan verhokappaan väänsin 49 kukkaa paperinarusta..alunperin oli tarkoitus laittaa kapaksi vain nuo kukat vaan eipä se näyttänytkään hyvältä, niinpä lisäsin sitten tuon kapean verhokankaan tuonne kukkien taakse ja nyt kukat tulee huomattavasti selvemmin esille..mutta jokohan tuo kukkien tekeminen nyt riittäis, niitä kun alkaa olemaan meillä melkoisesti-on oviverhossa, pöytälampussa, liinassa ja nyt tuossa verhokapassakin :D


Verhon kukissa värit on; valkoinen, viininpunainen, kirkkaan punainen ja ruskea.Hienoja kankaita löytyis kaupoistakin mutta pitihän mun silti innostua vielä tuosta aurinkovärjäyksestäkin! Hain siis värkit Rustoopuorista ja kokeilin värjäystä luonnonvalkoiselle lakanakankaalle..tulos oli epätasainen, laikukas, vähemmän kaunis-laitoin luultavasti liian vähän pigmenttiä tai sekoitin sen huolimattomasti tai jotain-mutta mitäpä tuosta kokeilemallahan sitä oppii- ja minä kun tykkään maalamisesta niin otin sitten siveltimen ja maalailin kangasväreillä koko kankaan täyteen lehtiä, kukkasia ja epämääräisiä viivojakin ja tämmöinen siitä sitten tuli-enää ei ainakaan pohjavärin laikut erotu :)


Kankaasta ompelin tyynyyn päällisen.Sitten vielä kesäinen hame, jonka tänä aamuna ompelin valmiiksi.
Kangas on jotain puuvillaista verhokangasta Anttilasta..(mun "hovikuvaajani on töissä, joten kuvasin hameen nyt vaan näin )
"Kaavan tähän otin vanhasta hameestani.. juu kaavan oikeen.. riisuin vanhan lempihameeni päältäni, levitin sen kankaan päälle ja leikkasin siitä vaan menemään-että sellaisia kaavoja täällä harrastetaan ;)

Ja hyvä hame siitä tuli -ja edullinen- kangaspala,vetoketju ja nappi-yhteensä hintaa peräti
4 euroa :D

9 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Ihania noista ruukuista tuli kaikista ja aah mitkä verhot. Varmasti hienon näköiset siellä paikan päälläkin. Sä olet niin monitaituri.

Wrath kirjoitti...

Voi että kun on nättiä. Voikun meillekin eksyis joku keiju ja uudistas töllin, ite kun ei jaksa, viitti tai jtn =)
Hameenkaavoja mäki harrastan muksuille tolleen, ei oo helpompaa liivimekkoa ku ottaa vanha ja leikata taas pikkasen isompana .

Kaisa kirjoitti...

Hih, tuolla tavalla mäkin "kaavoitin" syksyllä villahameen itselleni. Mitä sitä muuta kaavaa etsimään, kun kerran kaapissa on toimiva hame mallina... :)

Mulla on vyyhti paperinarua kaapissa, mutta harmittaa kun menin Kauhavalta ostamaan vihreää. Ei soinnu meidän uuden kodin sisustukseen... Mitähän keksis...

Ihania töitä sulla taas!

MarjutJ kirjoitti...

Vitsi, että olet taitava. Ruukut ovat aivan ihania!

Sipi kirjoitti...

Intsu; Verhot on kyllä kivat, kevyen kesäiset-eikä onneksi isäntäkään ole moittinut vaikka melkoisen kukikasta meidän olohuoneessa taitaa jo olla :D

Wrath; Kaavat saa tosiaan yksinkertaisiin vaatteisiin tuollalailla tosi helposti,,vaikka Jos ne kehtais tehdä oikein paperille asti niin niistä vois olla iloa/hyötyä sitten pitempäänkin :)

Kaisa; Suostuiskohan Kauhavan väki vaihtamaan sitä sun paperinarua toisen väriseen ?! Jollet ole sitä avannut niin ajattelisin, ettei se vaihto olis varmaan ongelma-nythän se on ihan turhanpanttina sulla jollei se mihinkään käy--jollet sitten virkkaa siitä kassia..mehän tehtiin kaarakassa narusta kassi ja se on kiva--tosin hirveästi se ottaa käsille, se paperinarun virkkaus..

Marjutj;Kiitos, tuo osaiikkien laitto on ihan yli mukavaa hommaa-voisin päällystää joka paikan mosaiikilla nyt kun oon vauhtiin päässyt :D

möhönasu kirjoitti...

Upeita mosaiikkiruukkuja! Pidän myös noista verhoista...jotain erikoista ja kaunista :)

Sipi kirjoitti...

Möhönasu; Kiitos! Kesäverhoiksi laitoin nyt beessiä ja valkoista paneeliverhoa-näytti tosi ankeelta! Mutta nuo kukat kyllä kummasti auttoi ja verhoista tuli ihan eri pirtsakan näköiset :)

Marle kirjoitti...

Voi että sinä olet ollut ahkera! Kaikkea ihanaa... ruukkuja, hame, kukkia ja nuo aurinkovärjätyt kassit ovat upeita! Ja tyyny muös. Aurinkovärjäys on minulle ihan hepreaa, mutta lopputulos ainakin sinulla on todella hieno. - Juu, etä ole ainoa, joka on mennyt sekaisin minun ukoista, puhunko miehestä vai koirasta. Niistä voisi koota pienen kirjan.

Sipi kirjoitti...

Marle; Kiitos! Ja se Ukkosi on kyllä mainio :D