torstai 8. toukokuuta 2008

kaikellaasia askareita

Kaarakassa, ennen keäpaussia, me värjäiltiin kankaita. Tässä on kyseessä aurinkovärjäys käsittelemättömälle puuvillakankaalle ja kankaasta tein sitten itselleni kauppakassin.
Kassin kaava on muuten suurinpiirtein sama kuin normaalissa muovipussissakin eli



kassiin mahtuu tavaraa paljon, tämä vain on muovipussia huomattavasti kestävämpi ja paljon kauniimpikin :)



Tämä oli ensimmäinen aurinkovärjäys-kokeiluni ja se peräti onnistui -tykkään =)
-----------
Paperimassaahan ostin Kaarakasta itselleni jemmaan, se kun säilyy pakastimessa vaikka kuinka pitkään :) Niinpä innostuin taas askartelemaan,,tein ensin massasta kilpikonnan, kuoreen pistelin pieniä reikiä sinne tänne ja sitten kuoren täysin kuivuttua päällystin sen mosaiikkipaloilla ja laastilla. Lopuksi vähän maalailin konnalle ilmettä..



..sitten pieni lamppu kuoren alle ja siitä tuli pöytälamppu.. (lamppu on kuvattuna keskellä päivää joten ei oikein hyvä kuva ole, illalla olis näkynyt paremmin..) mutta, mutta..

tekemisessä huomioitua, mitkä kandee kyllä muistaa vastaisuudessakin!! eli paperimassa (myös tämä teollisesti valmistettu kaikenlaisia lisäaineita sisältävä massa) ottaa kuultua enempi kosteutta saumauslaastista itseensä, vaikka melko kankeaa,kuivahkoa laastia yritinkin käyttää! Kannattaa kiinnittää huomiota muotoon laastin kuivumisen edetessä ja kokeilla kuivattaa isot työt vaikka jonkun oikean muotoisen alustan päällä..tässä olis saanut olla sisällä vaikka pyöreä kulho,(en tiedä olisko sekään pelastanut tilannetta, mutta sitä voisi kokeilla joskus) Nyt siis kuori pehmeni hiukan ja vähän litistyi sitten kuivuessaan, joten konna ei enää olekkaan niin kovin täydellinen muodoltaan, minkä huomaa varsinkin alaosasta kun valo on päällä..
Hhmm, ei tullut hääppönen lamppu, mutta josko sitä taas jotain tästäkin oppi :)
-----------------
Toinen työ on Lehmä-peili...peili on muuten tosi vaikea kuvattava! nytkin sieltä kurkistaa kuvaaja itse ja kirjahyllyäkin siellä näkyy, joten melko sekavalta näyttää..kaakelin palat on tässä kuvassa väriltään oikeat, mutta otin


toisenkin kuvan ilman ylimääräisiä peilattavia eli tässä on vain valkoinen seinä peiliä vastapäätä. Tässä lehmän muoto erottuu paremmin.
Lehmän kokosin siis peilin palasista, reunustin erivärisillä kaakelin paloilla ja tätä kaikkea ympäröi vielä puiset kehykset, aika hauska peili tuli :)
------------------------------------------
Meille saapuukin tytär jo huomenna kotiin joten, vähän etukäteen jo toivottelen ;
Oikein mukavaa tulevaa sunnuntaita kaikille äideille!