torstai 8. toukokuuta 2008

kaikellaasia askareita

Kaarakassa, ennen keäpaussia, me värjäiltiin kankaita. Tässä on kyseessä aurinkovärjäys käsittelemättömälle puuvillakankaalle ja kankaasta tein sitten itselleni kauppakassin.
Kassin kaava on muuten suurinpiirtein sama kuin normaalissa muovipussissakin elikassiin mahtuu tavaraa paljon, tämä vain on muovipussia huomattavasti kestävämpi ja paljon kauniimpikin :)Tämä oli ensimmäinen aurinkovärjäys-kokeiluni ja se peräti onnistui -tykkään =)
-----------
Paperimassaahan ostin Kaarakasta itselleni jemmaan, se kun säilyy pakastimessa vaikka kuinka pitkään :) Niinpä innostuin taas askartelemaan,,tein ensin massasta kilpikonnan, kuoreen pistelin pieniä reikiä sinne tänne ja sitten kuoren täysin kuivuttua päällystin sen mosaiikkipaloilla ja laastilla. Lopuksi vähän maalailin konnalle ilmettä....sitten pieni lamppu kuoren alle ja siitä tuli pöytälamppu.. (lamppu on kuvattuna keskellä päivää joten ei oikein hyvä kuva ole, illalla olis näkynyt paremmin..) mutta, mutta..

tekemisessä huomioitua, mitkä kandee kyllä muistaa vastaisuudessakin!! eli paperimassa (myös tämä teollisesti valmistettu kaikenlaisia lisäaineita sisältävä massa) ottaa kuultua enempi kosteutta saumauslaastista itseensä, vaikka melko kankeaa,kuivahkoa laastia yritinkin käyttää! Kannattaa kiinnittää huomiota muotoon laastin kuivumisen edetessä ja kokeilla kuivattaa isot työt vaikka jonkun oikean muotoisen alustan päällä..tässä olis saanut olla sisällä vaikka pyöreä kulho,(en tiedä olisko sekään pelastanut tilannetta, mutta sitä voisi kokeilla joskus) Nyt siis kuori pehmeni hiukan ja vähän litistyi sitten kuivuessaan, joten konna ei enää olekkaan niin kovin täydellinen muodoltaan, minkä huomaa varsinkin alaosasta kun valo on päällä..
Hhmm, ei tullut hääppönen lamppu, mutta josko sitä taas jotain tästäkin oppi :)
-----------------
Toinen työ on Lehmä-peili...peili on muuten tosi vaikea kuvattava! nytkin sieltä kurkistaa kuvaaja itse ja kirjahyllyäkin siellä näkyy, joten melko sekavalta näyttää..kaakelin palat on tässä kuvassa väriltään oikeat, mutta otin


toisenkin kuvan ilman ylimääräisiä peilattavia eli tässä on vain valkoinen seinä peiliä vastapäätä. Tässä lehmän muoto erottuu paremmin.
Lehmän kokosin siis peilin palasista, reunustin erivärisillä kaakelin paloilla ja tätä kaikkea ympäröi vielä puiset kehykset, aika hauska peili tuli :)
------------------------------------------
Meille saapuukin tytär jo huomenna kotiin joten, vähän etukäteen jo toivottelen ;
Oikein mukavaa tulevaa sunnuntaita kaikille äideille!

13 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Mä yhä huokailen mitä kaikkea mielenkiintoista siellä kaarakassa opetetaan! Konnalamppu on mainio:) Sillä on niin hyvä ilme sinä kun osaat maalatakin.Myös kauppakassi on onnistunut ja peili tosi hauska. Hyvää äitienpäivää nyt jo myös sinulle!

Taija K kirjoitti...

Mahtavia töitä! Etenkin tykkään peilistä. Minusta ei olisi noin monivaiheisia töitä tekemään. Kykenen vain neulomaan ;o)

hekku kirjoitti...

Ihana tuo lehmäpeili! Ja se kassikin oli aivan ylitarpeellisen näköinen.. Niin ja komia lamppu.
Sä se sitten osaat!

Anonyymi kirjoitti...

Upeita juttuja olet taas tehnyt.
Tuo lehmäpeili on kiva, kassi tosiaan ylitarpeellinen ja hienoa kangasta. Kilpparilamppu hauska ja nätti.
Marja-Leena

Pelagia kirjoitti...

Todella upea tuo kauppakassisi... Jäin ihan ihmettelemään tuossa ensimmäisessä kuvassa, miten kolmiulotteiselta tuo aurinkovärjätty kuvio näytti - jha sitäpaitsi, lempiväriäni... =)

MarjutJ kirjoitti...

Ihania töitä olet taas tehnyt! Lehmäpeili on ihan huippu :)

upa kirjoitti...

Todella kaunis kangas, jota olet hyödyntänyt mainiosti kassin mallissa.

Katja kirjoitti...

Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

Kyselylomakkeeseen


Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Tuo lehmäpeili on kyllä minustakin aika hauska.
Ja laukku on tosiaankin ihan Yli Tarpeellinen :D
tuo värin kolmiulotteisuus vaikutelma minuakin ihmetytti- se näyttää ihan siltä kuin kangas olisi rutussa vaikka sileä se todellisuudessa onkin, aikas jännän näköinen :)

Katjan neule kyselyynkin jo vastasin :)

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

seijasisko kirjoitti...

Pirtsakka kassi ja kiva konna ..kaikki hienoja juttuja..taitava oot!

Sartsa kirjoitti...

Minusta lamppu näyttää hyvältä!

Sipi kirjoitti...

Seijasisko ja Sartsa:
Kiitos,On niin mukavaa kokeilla kaikenlaista, joskus ne onnistuu ja sitten taas ei =)

Marle kirjoitti...

Sinulla on vallan ihania töitä! Tuo kassikin on mitä mahtavin.