perjantai 18. huhtikuuta 2008

väriterapiaa

Jämälanka-projekti etenee.
Kudoin langan lopuista neliön muotoisia paloja, liitin ne yhteen



ja melkoinen laukku niistä neliöistä syntyikin..






.. kudottuihin neliöihin ompelin kiinni vielä pieniä neliön muotoisia nappejakin. Napeista osa on sinertäviä ja osa punertavia.



Laukun toinen puoli näyttää tältä.



Laukussa on molemmin puolin neljä vähän isompaa palaa ja 14 pienempää eli kaikkiaan on 36 neliön muotoista palaa. Noita neliö-nappejakin löytyy 28, joten kylläpä nyt on laukussa neliöitä :D

Lankana Nallen jämät, puikot 2,5 ja punnita en muistanut kuin kerran kun palat olivat valmistuneet ja silloin painoa oli 115 g . Sen jälkeen virkkasin kaksinkertaisella langalla laukun suuosaan muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita ja sitten edestakaisin niin pitkälle, että neulos ylettyi kokonaan sankojen ympärille, ompelin kiinni ja laitoin laukkuun vielä puuvillakankaasta vuorin.


Yleensä mun tulee tehtyä melkolailla hillitympiä laukkuja, mutta tästä laukusta ei kyllä nyt ainakaan hillittömyyttä puutu..tästä tuli semmonen hyvän-tuulen-kassi, kun väkisinkin alkaa hymyilyttämään kun tätä värien sekamelskaa katsoo :D
------------------
Noista sangoista vielä muutama sananen;
Hitaus-blogin Solveig luopui noista puisista laukun kahvoistaan eli lahjoitti ne mulle neuletapaamisessamme: Kiitos vielä Solveigille :)
Sangat olivat hiukan kulahtaneet ja pieniä palojakin niistä oli lohkeillut, joten korjailin niitä hiukan; pyöristin kulmia ja käden sijaa ja hinkkasin hiekkapaperilla niitä niin kauan, että olivat viimein ihan uuden veroiset.
Kuvassa yllä ennen ja alhaalla jälkeen uurastuksen..

Ja kun tuli tehtyä niin kirjava laukku päätin maalata sangat samaa kirjavuutta ja palojen muotoa seuraten.


Värejä yritin maalata samoja kuin laukussakin ja melko hienothan niistä lopulta tuli..Sopisivat todella hyvin ihan yksväriseen laukkuun, mutta ovatpa nyt ainakin toistaiseksi mukana tässä mun värikylläisessä laukussani :)
MUOKS: Ohje tähän laukkuuni löytyy nyt Jämä-Ullasta .