perjantai 18. huhtikuuta 2008

väriterapiaa

Jämälanka-projekti etenee.
Kudoin langan lopuista neliön muotoisia paloja, liitin ne yhteenja melkoinen laukku niistä neliöistä syntyikin..


.. kudottuihin neliöihin ompelin kiinni vielä pieniä neliön muotoisia nappejakin. Napeista osa on sinertäviä ja osa punertavia.Laukun toinen puoli näyttää tältä.Laukussa on molemmin puolin neljä vähän isompaa palaa ja 14 pienempää eli kaikkiaan on 36 neliön muotoista palaa. Noita neliö-nappejakin löytyy 28, joten kylläpä nyt on laukussa neliöitä :D

Lankana Nallen jämät, puikot 2,5 ja punnita en muistanut kuin kerran kun palat olivat valmistuneet ja silloin painoa oli 115 g . Sen jälkeen virkkasin kaksinkertaisella langalla laukun suuosaan muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita ja sitten edestakaisin niin pitkälle, että neulos ylettyi kokonaan sankojen ympärille, ompelin kiinni ja laitoin laukkuun vielä puuvillakankaasta vuorin.


Yleensä mun tulee tehtyä melkolailla hillitympiä laukkuja, mutta tästä laukusta ei kyllä nyt ainakaan hillittömyyttä puutu..tästä tuli semmonen hyvän-tuulen-kassi, kun väkisinkin alkaa hymyilyttämään kun tätä värien sekamelskaa katsoo :D
------------------
Noista sangoista vielä muutama sananen;
Hitaus-blogin Solveig luopui noista puisista laukun kahvoistaan eli lahjoitti ne mulle neuletapaamisessamme: Kiitos vielä Solveigille :)
Sangat olivat hiukan kulahtaneet ja pieniä palojakin niistä oli lohkeillut, joten korjailin niitä hiukan; pyöristin kulmia ja käden sijaa ja hinkkasin hiekkapaperilla niitä niin kauan, että olivat viimein ihan uuden veroiset.
Kuvassa yllä ennen ja alhaalla jälkeen uurastuksen..

Ja kun tuli tehtyä niin kirjava laukku päätin maalata sangat samaa kirjavuutta ja palojen muotoa seuraten.


Värejä yritin maalata samoja kuin laukussakin ja melko hienothan niistä lopulta tuli..Sopisivat todella hyvin ihan yksväriseen laukkuun, mutta ovatpa nyt ainakin toistaiseksi mukana tässä mun värikylläisessä laukussani :)
MUOKS: Ohje tähän laukkuuni löytyy nyt Jämä-Ullasta .

10 kommenttia:

teisa kirjoitti...

Kiva idea- varsinkin maalatut sangat ovat kuin piste iin päälle!

MarjutJ kirjoitti...

Nuo sangat ovat aivan huiput!

Kaisa kirjoitti...

Voi kun upea!! Kyllä sä olet taitava.

Hannah kirjoitti...

Vau - oot sie taitava ku osaat nuin hianot sangatkin tehrä!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kevätlaukku, kääntää päitä vapputorilla!!!!! Terveisin Heleena

möhönasu kirjoitti...

Ihana jämälaukku ja nuo sangat sopivat tuohon kuin nenä päähän :)...hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno laukku - loistoidea=)

Sipi kirjoitti...

Kiitos- Nuo jämälankoja menee kyllä mukavasti laukkuihin..sangat oli aika kovatöiset, mutta ihan hauskathan noista lopulta tuli :)

Mari kirjoitti...

Onpa värien iloittelua! Tuli heti mieleen, että tuo kassi ei varmasti pääse hukkumaan, kun erottuu hyvin taustata! Sangat olivat aivan mahdottoman hienosti maalatut. Sinulla on silmää kauneudelle :)

Sipi kirjoitti...

Kiitos :)
Tuolla jämälankablogin puolella se saikin mainion nimen-Akvarelli :D