sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

parit huivit

Jämälankoja on taas viikonlopun aikana kulutettu ja valmistunut on kaksikin nopeatekoista huivia.
7-Veljestä raitalanka, 1oikein takakautta ja 1nurin-neuloksella, isoilla 6.n puikoilla n.metrin pituinen huivi. Virkkasin lenkin, jossa on pieni kukkanen, niin huivin saa nätisti pysymään kaulassa ilman sitomisia...no,sitomiseenhan tuo huivi olis ihan liian lyhytkin.



Huivi on tosi joustava ja ilmava johtuen tuosta neuloksesta ja isoista puikoistakin, mutta sen saakin sitten kätevästi kietaistua vaikka päänkin suojaksi jos tarve vaatii :)
Langankulutus: 76 g



Toinen huivi on virkattu Keskiäkäisen tunnustuksia-blogin Pelagia-huivi -ohjeella.

Ketjusilmukoita tuli tehtyä melkoinen määrä tv.tä katsellessa, enkä huivin pituutta siinä vaiheessa ajatellut muuta kuin, että pitkä sen olla pitää ja päästelin vaan menemään.. ja kun hoksasin, kuinka hirmu pitkä siitä tulikaan tehtyä (melkein 400s enkä viitsinyt purkaan), niin tein sitten vastaavasti hiukan kapeamman, että voi kietoa kaulan ympäri vaikka useampaankin kertaan..mikä on tietysti ainakin tällaselle lyhyelle ihmiselle pakkokin jos meinaa tuo kaulassa kompuroimatta kulkea :D


Lankana on 7-veljestä raitaa ja 7-veljestä ruskeaa sekaisin, koukku 4, huivilla pituutta 2,2 m ja langankulutus 128grammaa.
Huivi oli tosi hauska ja nopea virkata, Kiitokset ohjeesta Tealle :)