torstai 27. maaliskuuta 2008

pehmeää ja kovaa lankaa

Virkkasin vessapaperitelineen Novitan uusimmassa lehdessä olevalla ohjeella.
Lankana on Lidlistä ostettu virkkauslanka ja jotain punaista ja vihreää virkkauslankaa kukkaosassa.


Virkkaaminen on kyllä mulle, jostain syystä, paljon vaikeempaa kuin kutominen, vaikka on kyllänsä selkeät ohjeet, niin virheitä tuppaa tulemaan ja niitä sitten joutuu korjailemaan ihan kyllästymiseen asti...
ja tässä lähikuvaa kukasta ja..Virheestä!...siis tuossa vasemmalla kun näkyy olevan kolme pylvästä vähemmän mitä kuuluis...juu, että tämmösiä virkkaustöitä täällä tehdään :D


Mielestäni tuo kukkamalli on kyllä kaunis.
Virheistä huolimatta teline mennenee kesän aikana tuttavan mökille pihavessan seinää koristamaan...ja vessassa kävijöiden ajankuluksihan siihen viereen voisi laittaa vaikka lapun, että
"etsi viisi virhettä"--se on mahdollista, että sieltä kyllä useampikin löytyy :D
Pitänee siis harjoitella tuota virkkausta vieläkin..
-------------------------------------
Eilen illalla sain tämmöisen ihanuuden-se on Isännän tekemä, eikä taida sisältää yhtään virhettä, joten se sopinee tähän väliin :D Mulla ei siis oo mitään merkkipäivää tai mitään vaan sain sen ihan muuten vaan-mutta eikö ole Ihana =)


---------------------------------------
Taitokeskuksessa meillä oli joku aika sitten aiheena rautalanka ja siitä piti sitten keksiä jotain väänneltävää. Malleja oli monta, mutta ihastuin puuhun, jonka nimi on Elämän puu.
Semmoista sitten aloitin vääntämään ja vihreää rakastavana ihmisenä valitsin tietysti vihreitä helmiä puuhuni..
Kurssin aikana en muutamaa oksaa enempää saanut väänneltyä, vaan kotona sitten olen väännellyt tätä pikkuhiljaa..helmiä puuhun olis riittänyt kuulemma n. 150 mutta mullahan se määrä loppui jo alaoksien kohdalla... tähän mun puuhun on siis upotettuna useampia 100 kpl.n pusseja noita helmiä :D

Puusta on hirveän vaikea saada hyvää, selkeää kuvaa..Mun silmä kun tuntuu näkevän paremmin pienet yksityiskohdat, joita kameralla en osaa kuvaan tallentaa, mutta jonkinmoisen kuvan kumminkin sain napattua siitä lumisella parvekkeella tänä aamuna.


Puu on siis kokonaan rautalankaa; paksu nippu rautalankaa runkona ja siitä sitten eroteltuna ja väänneltynä kaikki nuo oksat. Alustan sahasin paksusta vanerilevystä ja maalasin..alustan keskellä on pitkä rautanaula, joka uppoaa puun rungon sisälle ja sillälailla puu pysyy pystyssä, vaikka painoa puulla on paljon.
Tässä oksista lähikuvaa.


Vihreät helmet puussa saa sen näyttämään aika elävältä. Kun valo taittuu kiviin ne näyttää ihan kuin pienten lehtien aluilta :)

13 kommenttia:

aura kirjoitti...

Mä olen tainnut tehdä aika samanlaisen puun ala-asteen kuvaamataidossa. Puussa on vihreitä ja valkoisia helmiä lehtinä ja kukkina ja se liimattiin noin nyrkinkokoiseen kiveen. Rautalangat jatkuivat kiven ympärille juurina. Se on niitä harvoja kuviksen töitä, joista olen ylpeä. Pitäisi varmaan tuoda se vanhempien kotoa.

MarjutJ kirjoitti...

Tuo puu on aivan yliveto. Pidätkö sitä ulkona vai sisällä? Kaunis on sormuskin :)

hekku kirjoitti...

Ihana sormus! Kiven väri on niin kiva että kipiää tekee!

No mä en nyt löytänyt ensimmäistäkään virhettä siitä virkkuuksesta. Höh! Voisitko tehdä siitä ihan sellasen nuolipresentaation niin tällänen tyhmempikin hoksais ja osais sitten viisata sormella...

Sipi kirjoitti...

Aura; Olis tosi kiva nähdä millainen puu sulla on :)

Marjutj; Joku oli pitänyt omaa puutansa pihalla ja se oli heti ruostunut kovasti, mutta toisaalta ruostehan antaa kyllä oman säväyksensä, joten ei kai se paha olis, mutta meillä nyt ainakin vielä toistaiseksi puu pysyy sisätiloissa, on olohuoneessa tv-tasolla ja aika hauskan näköinen:)

Hekku; Kyllä siinä Ihan Selkeä virhe on -kato vaikka- tuossa vasemmalla kun vihreään lenkkiin piti laittaa kaksi kolmen pylvään ryhmää niin olen näköjään tehnyt vain yhden ryhmän ja sehän Näkyy -no, haitanneeko tuo mittään =)

Intsu kirjoitti...

Tervetuloa vaan,jos kylään haluaa tulla:) Meillä on aina avoimien ovien päivä!Nytkö sun virkkuu on valmis ja hieno siitä tuli.Sä olet turhan vaatimaton. Ah miten kaunis sormus!! Ja toi puu on valtvan hieno. Oi,pitäskö minunkin tulla sinne Kaarakkaan!

Wrath kirjoitti...

Aivan älyttömän upea tuo, ja varsinkin se pohja. Luonnossa varmaan tooosi paljon kauniinpikin kuin kuvassa.
Sormuksesta en osaa sanoa mitään muuta ku ihana. Väri on mahtava.
Ja emmä mitään virhettä nää, mut mä katon aina kokonaisuutta. Ehkäpä siks et mulla olis niitä virheitä etittävänä useampi kymmen, saattas vessareissut venyä =)
Hauskaa aurinkoista viikonloppua!

Tiinuli kirjoitti...

Olet tehnyt kivan vessapaperitelineen,, värit on kauniin harmooniset! Sormuksesi on kaunis,, entäs tuo puu sitten,, se on aivan ihana!! Ihan yliveto, kuten marjutj tuolla jo kirjoitti,,
Mukavaa viikonloppua sinulle!!

Tupuna kirjoitti...

Hyvännäköinen veskipapruteline ja äkkiä ei kyllä virheitä huomaa...
Mahtava sormus, todella kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana sormus ja kaunis puu. Hyvää kesäaikaa ja sunnuntaita. t. Sari

Anonyymi kirjoitti...

Virheettömät ei ole käsintehtyjä. Hieno koristus veskiin.
Ihana sormus!
Hieno puu! Mun on samassa jamassa kuin jäikin silloin, mutta valmistuu joskus, ehkä tyttärelle.
Marja-Leena

Sipi kirjoitti...

Kiitosta kaikille :) Puu on kyllä hauska, nyt kun aurinko on paistanut ahkeraan niin hienosti kimaltelee nuo helmet valossa,,, ja kuten Marja-Leena sanoi kauniisti; virheettömät työt ei ole käsintehtyjä- näinhän se on, pikkuvirheistä ei kannattais välittää jos kokonaisuus muuten toimii ja eiköpä tuossa telineessä rullat pysy joten se lienee pääasia :)

risulintu kirjoitti...

Jestas kuinka upea tuo puu on. Onko se sitä surrauslankaa? Myydään tuollaisessa nipussa? No, vaikkei olisikaan niin tuotahan täytyy kokeilla ja soveltaa :)

Sipi kirjoitti...

Risulintu; Kyllä se sitä surrauslankaa on, myydään nipuissa ja yksi nippu menee kokonaan tuuhon puuhun. Tykkään tästä kovasti itsekin, mutta kovaa se oli käsille, kun joka oksa piti erikseen vääntää :)